Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sala de sport din Saligny are acoperişul definitivat

ro

26 Oct, 2017 00:00 1972 Marime text
Comuna Saligny este situată în partea de vest a judeţului Constanţa şi are în componenţă satele Făclia, Saligny şi ştefan cel Mare.
 
Una dintre preocupările administraţiei publice locale din comuna constănţeană Saligny a reprezentat-o realizarea unei săli de sport pentru elevii din localitate. „Proiectul acesta a fost demarat încă de anul trecut, acum este spre finalizare şi se realizează cu sprijin financiar de la Consiliul Judeţean Constanţa. Este o sală mică, însă pentru copii este bună, mai ales că, în perioada rece a anului, până acum făceau orele de sport afară, în frig, ploaie sau vânt. Să stea şi ei la adăpost şi să se bucure de orele de sport aşa cum se bucură toţi copiii“, declara, în vară, pentru ZIUA în judeţ, şeful administraţiei locale din Saligny, Ion Beiu. Iată că acum, primarul are un motiv de bucurie, deoarece lucrările pentru schimbarea acoperişului de la sala de sport din localitatea Saligny, ultimele care trebuiau efectuate, s-au definitivat. „Gata, am reuşit să terminăm acest proiect şi mă bucur că elevii noştri nu vor mai face sportul afară, în frig“, a afirmat Beiu.

Documentaţii în elaborare

Între timp, termenul-limită impus de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) privind depunerea documentaţiilor pentru proiectele aprobate spre finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 (PNDL) se apropie cu paşi repezi (30 octombrie). Iată de ce primarul comunei Saligny ne-a mărturisit: „Acum facem studiul de fezabilitate, proiectul tehnic şi elaborăm celelalte documente necesare. Sperăm să ne încadrăm în termenul stabilit… ca de-aia ne zbatem ca peştele pe uscat… ca să reuşim“, a precizat şeful administraţiei publice locale, Ion Beiu.
 
Toată această muncă a funcţionarilor publici din Primăria comunei Saigny este de înţeles, întrucât proiectul care ar urma să fie finanţat prin PNDL 2 va permite, în sfârşit, realizarea, în localitate a unui dispensar care va fi dotat aşa cum trebuie, iar pentru asta, Primăria ar urma să primească de la minister suma de 3.090.549 de lei, valoarea estimată a proiectului. „Din bugetul local nu ne putem permite să facem acest dispensar atât de necesar pentru comunitate. De aceea, sperăm să nu pierdem banii de la Ministerul Dezvoltării“, a subliniat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii