Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a spart ghinionul proiectului de asfaltare de la Hârşova Tudor Nădrag - „Să nu piardă vremea cu ciocnitul cupelor de şampanie“ (document)

ro

11 Dec, 2014 00:00 3422 Marime text
Primăria oraşului Hârşova a reuşit să spargă ghinionul. După ce a ajuns chiar şi în faţa instanţei cu cei care au contestat de nenumărate ori licitaţia pentru proiectul de asfaltare, edilul-şef al oraşului, Tudor Nădrag, spune că în sfârşit se simte uşurat că proiectul de asfaltare a străzilor poate începe. Până acum câteva zile, primarul era realmente îngrijorat de faptul că ar putea pierde finanţarea europeană din acest proiect, care are ca termen de finalizare luna iunie 2015.

Lansat în primăvara acestui an, amplul proiect de asfaltare a fost ţinut pe loc mai bine de şase luni din pricina contestaţiilor. „Reabilitarea şi modernizarea reţelei de străzi urbane a oraşului Hârşova“ este un proiect a cărui valoare depăşeşte şase milioane de euro, bani pe care Primăria riscă încă să îi piardă în cazul în care lucrările nu încep cât mai repede. „Primăria a primit de la Uniunea Europeană suma de 6 milioane de euro în urmă cu jumătate de an, banii reprezentând partea de cofinanţare pentru proiectul de reabilitare a 10 kilometri de drum“, susţine edilul-şef de la Hârşova. „Contractul a fost adjudecat de o asociere între două firme, una din Turnu Măgurele, alta de la Târgu Frumos, însă le-am zis constructorilor să nu piardă vremea cu ciocnitul cupelor de şampanie, căci timpul trece şi ne trezim că nu sunt lucrările gata“, a declarat primarul Tudor Nădrag. „Pe timpul sezonului rece, dacă vremea va ţine cu noi, le-am spus că pot fi puse pavelele şi bordurile, astfel încât, de la primăvară, să poată fi turnat covorul asfaltic. Dar văd că acum vremea nu prea ţine cu noi“, a explicat edilul-şef. „La începutul săptămânii, i-am înmânat constructorului avizul de începere a lucrărilor, acum nu ne rămâne decât să sperăm că vom avea o vreme mai blândă, astfel încât să ne putem face treaba“, a mai spus Tudor Nădrag.
Contractul pentru efectuarea lucrărilor a fost atribuit către asocierea S.C. WFA Impex S.R.L. Turnu Magurele - S.C. Into S.R.L., lider asociare S.C. WFA Impex S.R.L. Valoarea totală supusă procedurii de achiziţie publică este 20.809.910,0 0 lei fără TVA, din care: 1. Execuţie lucrări la investia de baza : 18.866.635 lei fără TVA 2. Organizare de şantier: 244.705 lei fără TVA 3. Lucrări diverse şi neprevăzute: 1.698.570 - valoare rezultată că urmare a aplicării unui procent de 9,00304% din valoarea estimată fără diverse şi neprevăzute şi fără organizare de şantier. Au fost primit cinci oferte, însă a fost aleasă cea care a oferit preţul cel mai mic. Asocierea dintre cele două firme a oferit preţul de 15.761.848 de lei.
 
„În speranţa că se va termina odată cu aceste probleme şi vom începe asfaltarea pe proiectul european, am venit în întâmpinarea necesităţilor locuitorilor, iar acum lucrăm la asfaltare pe strada Rozelor“, explică primarul. „Am depus un proiect de 100.000 de lei la MDRAP pentru accesarea de fonduri prin PNDL, pe ordonanţa Guvernamentală 28, şi am reuşit să obţinem banii. Avem şi noi o parte de cofinanţare, de 20%, dar cum această stradă face legătura cu multe dintre străzile prevăzute în proiectul european, am considerat că putem face acest efort“, a conchis edilul-şef al oraşului Hârşova.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii