Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reteaua de canalizare din orasul Techirghiol va fi extinsa

ro

18 Jun, 2004 00:00 921 Marime text

Prioritati pentru dezvoltarea localitatii si bunastarea populatiei

Acest obiectiv va putea fi realizat numai prin alegerea social-democratului Dumitru Romulus Bratu in functia de primar al orasului * In cazul in care va iesi invingator in cel de-al doilea tur de scrutin, Bratu isi propune sa rezolve cat mai multe probleme cu care se confrunta locuitorii * Printre prioritatile candidatului PSD la functia de primar al orasului Techirghiol se afla reorganizarea serviciului de salubrizare, reamenajarea statiunii, crearea de locuri de munca, precum si popularizarea localitatii in tarile cu potential investitional * In urma votului exprimat pe data de 6 iunie, Dumitru Romulus Bratu a obtinut 1795 de voturile electoratului

Una dintre localitatile importante ale judetului Constanta este Techirghiol. Aflat in ultimii ani intr-un con de umbra, orasul Techirghiol are ocazia sa redevina localitatea de renume de altadata. Si asta datorita candidatului social-democrat pentru functia de primar al localitatii, Dumitru Romulus Bratu. El a decis sa se implice in administrarea localitatii pentru a contribui cu experienta sa la rezolvarea problemelor comunitatii. In urma votului exprimat in primul tur al alegerilor locale, candidatul social-democrat a acumulat 1795 de voturi, ceea ce il situeaza pe primul loc in preferintele electoratului. Abia la sfarsitul acestei saptamani, locuitorii orasului Techirghiol vor decide cine le va reprezenta interesele in urmatorii patru ani. In turul doi de scrutin se vor intalni social-democratul Dumitru Romulus Bratu si reprezentantul Actiunii Populare, Constantin Florea. Pentru momentul in care va deveni primar al orasului, Dumitru Romulus Bratu si-a realizat o lista de prioritati, tinand cont in primul rand de dorintele locuitorilor. Pentru viitor, candidatul la functia de primar isi propune sa demareze un program de refacere a retelei stradale existente si ulterior sa se realizeze asfaltarea in totalitate a strazilor. Pe lista pe prioritati a candidatului din Techirghiol se mai afla si intocmirea si realizarea unui program de extindere a canalizarii in toata localitatea, precum si reorganizarea serviciului de salubrizare prin angajarea suplimentara de personal si procurarea de utilaje performante sau concesionarea acestei activitati unor firme private de profil. Candidatul social-democrat doreste sa reamenajeze statiunea prin revizuirea planului de urbanism, precum si prin amenajarea de plaje de-a lungul falezei lacului prin concesionarea unor firme private. "In urma cu mai multi ani, localitatea era renumita pentru spatiile verzi. Acum, se va incerca reabilitarea acestor spatii prin realizarea unei zone verzi pe malul lacului, pe terenurile degradate din zona fostei gropi de gunoi si a fostei cariere", a specificat Dumitru Romulus Bratu. De asemenea, acesta va avea in vedere amenajarea unei piete agroalimentare in zona centrala a localitatii. Pentru a-i convinge pe localnici ca stie care sunt nevoile imediate ale urbei, Bratu a trecut deja la realizarea mai multor obiective in folosul comunitatii. Pentru a demonstra concetatenilor ca, daca intr-adevar se doreste, se poate face, candidatul PSD s-a ocupat de zugravirea fatadelor unor blocuri din oras.

Rezolvarea problemelor comunitatii, prioritate pentru social-democrat

In urma deselor intalniri cu cetatenii, Dumitru Romulus Bratu a aflat si alte dorinte ale cetatenilor. Una dintre prioritatile viitoarei administratii locale este rezolvarea problemei cu care se confrunta cele aproximativ 250 de familii care locuiesc la blocurile din localitate. "De mai multi ani, acestia nu beneficiaza de incalzire si apa calda. Apartamentele au fost dotate cu centrala si racorduri, insa, datorita dezinteresului administratiei publice locale, in prezent, acestea nu mai functioneaza. In tot acest timp, locuitorii blocurilor au fost nevoiti sa se gospodareasca fiecare cum a putut, mai exact si-au montat centrale sau boilere. De aceea, in scurt timp, trebuie sa reabilitam aceasta centrala. In cazul in care voi fi desemnat primar, in primele sedinte de consiliu local, intentionez sa propun un proiect de hotarare care sa duca la reabilitarea sistemului de incalzire centrala de la aceste blocuri. Dorim ca, pana la venirea iernii, oamenii de la blocuri sa aiba apa calda si caldura", a conchis Dumitru Romulus Bratu.In alta ordine de idei, lipsa locurilor de munca reprezinta insa una dintre cele mai stringente probleme ale comunitatii. Crearea cat mai multor locuri de munca va putea fi realizata si prin stimularea constructiei de obiective turistice, hoteluri sau pensiuni, prin concesionarea de terenuri unor firme de turism puternice. In plus, Dumitru Romulus Bratu isi propune sa popularizeze localitatea, prin toate metodele posibile, in tarile cu potential investitional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii