Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Relaţii internaţionale şi proiecte importante pe agenda administraţiei locale din Cumpăna

ro

29 Nov, 2017 00:00 1727 Marime text
Spre deosebire de alte unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Constanţa, la Cumpăna consilierii locali sunt foarte activi. Dovadă stau desele lor întruniri de lucru atât în comisiile de specialitate, cât şi în şedinţele de consiliu convocate de primarul comunei, economist Mariana Gâju. În contextul prezentat, Consiliului Local Cumpăna, în data de 14 noiembrie, s-a reunit într-o şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi, pe lângă o rectificare a bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul în curs şi alocarea prin transfer a unei sume de bani Comunităţii Musulmane din localitate, mai precis geamiei, aleşii au votat alte două proiecte de hotărâre ce vor susţine dezvoltarea comunei.
Primul proiect de hotărâre a confirmat acordul de principiu al Consiliului local Cumpăna în vederea construirii unei unităţi de producţie produse de panificaţie, investiţie ce va genera noi locuri de muncă pentru comunitate, dar şi noi venituri la bugetul local al comunei. Celălalt proiect de hotărâre care a fost votat de consilieri va permite administraţiei publice locale să achiziţioneze servicii de consultanţă şi proiectare - faza DALI - pentru proiectul „Amenajare trotuare, comuna Cumpăna, judeţul Constanţa”.

Ședinţă de îndată 

Nu a trecut mult timp de la prima întrunire a consilierilor locali că primarul Mariana Gâju i-a convocat pe 22 noiembrie la o şedinţă de îndată a Consiliului Local Comunal Cumpăna. De data aceasta, pe ordinea de zi au fost incluse trei proiecte de hotărâre.
Primul votat de către consilieri a aprobat o modificare a unei hotărâri anterioare a CL Cumpăna - HCL nr.87/25.05.2017 - privind modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii „Extindere reţea de alimentare cu apă şi reţea de canalizare menajeră în comuna Cumpăna prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală”.
Cel de-al doilea proiect de hotărâre care a primit girul Consiliului Local Comunal a vizat modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru un alt obiectiv investiţional - „Grădiniţă cu şase săli de clasă cu orar prelungit, comuna Cumpăna, judeţ Constanţa”, proiect derulat tot prin intermediul şi cu finanţare asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL).
Votul favorabil dat în cadrul aceleiaşi şedinţe de către consilierii locali unui alt proiect de hotărâre va permite administraţiei publice locale să mai facă un pas important în realizarea unui obiectiv de investiţii care va veni în sprijinul părinţilor cu copii mici din localitate, „Construire creşă în comuna Cumpăna, judeţ Constanţa”.

Stimularea relaţiilor internaţionale  

În paralel, reprezentanţii autorităţii locale Cumpăna dezvoltă relaţii cu diverşi parteneri străini. O dovadă în acest sens este recenta vizită a unei delegaţii din oraşul Zuanghang, Fenxiang District, Shanghai, China, condusă de către Lu Jianguo, membru al conducerii CPC Grup. 
Potrivit viceprimarului Florin Neagu, din delegaţie a făcut parte primarul oraşului Zuanghang, Guanjun Cai, dar şi şefi ai diverselor departamente din cadrul administraţiei locale. Pe parcursul discuţiei au fost abordate diverse teme ce ţin de posibile viitoare colaborări în domeniul turismului, culturii şi al exportului de cereale din comuna Cumpăna către Zuanghang. 
De altfel, între cele doua administraţii există semnat un acord de înfrăţire din anul 2014, iar în baza acestuia, în anul 2016 o delegaţie din comuna Cumpăna, condusă de primarul Mariana Gâju, a vizitat oraşul Zuanghang. Delegaţia respectivă a inclus patru agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în comună, precum şi cinci elevi cu rezultate deosebite la învăţătură. 
Vizita de atunci a cuprins întâlniri cu administraţia publică locală, cu instituţii de învăţământ, precum şi cu agenţi economici.
 
Sursa foto: https://www.facebook.com/prezentsiviitor2016?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii