Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea străzilor din Siminoc şi Murfatlar, priorităţile autorităţii locale

ro

03 Nov, 2016 00:00 4165 Marime text
La doar 21 de kilometri distanţă de Constanţa se află municipiul Murfatlar. Strategia de dezvoltare locală aplicată de administraţie în ultimii ani pare să dea roade, întrucât localitatea se dezvoltă văzând cu ochii. Astfel, primarul Valentin Saghiu a reuşit să câştige cel de-al doilea mandat în fruntea municipiului. Planurile de dezvoltare sunt mari, dar şeful administraţiei publice locale nu se dă în lături de la muncă, cu atât mai mult cu cât rezultatele încep să se vadă, iar oamenii îşi dau seama că au făcut alegerea corectă numind un om capabil la conducerea Murfatlarului. Cu toate acestea, Valentin Saghiu recunoaşte că nu ar fi reuşit să ducă la bun sfârşit multe dintre proiectele administraţiei fără echipa pe care a construit-o din rândul concetăţenilor săi.
 
Privind din aceeaşi perspectivă, agenda edilului-şef este plină. Lista sa de proiecte începe cu introducerea reţelelor de alimentare cu gaze. Proiectul a fost aprobat în urmă cu câteva luni de către consilierii locali, astfel că, în această perioadă, se desfăşoară expertizele tehnice pe teren, precum şi căutări pentru identificarea unei firme care să preia proiectul şi să asigure alimentarea cu gaze a oraşului Murfatlar. După ce întreaga documentaţie va fi finalizată, administraţia va iniţia procedura publică de organizare a unei licitaţii, urmând să fie desemnată o firmă care să se ocupe de lucrările de introducere a ţevilor în subteran.
 
„De foarte mulţi ani, locuitorii municipiului se plâng că, deşi trăiesc într-un oraş destul de mare, nu au acces curent la gaze. Astfel, am considerat că este necesară conectarea municipiului la o reţea de alimentare cu gaze şi am propus acest proiect într-o şedinţă de Consiliu Local. Oamenii abia aşteaptă să se branşeze, ceea ce este şi normal, având în vedere că aceste costuri sunt mai ieftine decât alimentarea pe bază de lemne. Costurile desfăşurării lucrărilor au fost aprobate, prin urmare, trebuie să trecem la treabă. Aşteptăm însă să se finalizeze expertizele tehnice, ca să putem vedea de unde legăm această reţea”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul municipiului Murfatlar, Valentin Saghiu.

Locuinţe în blocuri ANL pentru tinerii din Murfatlar

Un alt proiect aflat pe agenda primarului vizează construirea unor blocuri de tip ANL în care să se poată muta tinerii la început de drum în viaţă. Potrivit şefului administraţiei publice locale, în fiecare bloc nou vor exista 24 de locuinţe, toate fiind dotate cu grup sanitar, bucătărie şi dormitor. Unele dintre aceste apartamente noi vor fi dotate chiar şi cu câte două dormitoare şi o cameră de zi, totul pentru ca tinerii să nu mai migreze dinspre Murfatlar spre Constanţa. Până acum, tinerii care îşi doresc să primească o locuinţă gratuită din partea administraţiei au depus la Primărie în acest sens peste 100 de cereri. Viceprimarul Ilie Manea crede că primul bloc va fi gata până în primăvară, deoarece lucrările desfăşurate la prima clădire au ajuns în faza finisajelor interioare, avansând cu repeziciune.

În centrul localităţii Siminoc se va amenaja un parc

Administraţia locală se gândeşte la viitor, drept dovadă, pe lista de proiecte de hotărâre supusă votului consilierilor locali în prima şedinţă din această lună se află proiectul privind înfiinţarea unui parc chiar în apropiere de centrul satului Siminoc, pe o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. Terenul, care este liber şi neutilizat în prezent, va deveni o oază de verdeaţă în care copiii locuitorilor din localitatea Siminoc se vor putea juca în voie.

Infrastructura rutieră, o prioritate pe lista lui Valentin Saghiu

În altă ordine de idei, pe lista aglomerată de proiecte şi priorităţi a lui Valentin Saghiu se află şi proiectele de reabilitare şi modernizare a infrastructurii municipiului.
 
În prim-plan se află 13 străzi numai din satul Siminoc şi 26 de străzi din localitatea Murfatlar, pentru care se realizează excavaţii şi umpluturi cu piatră, turnarea rigolelor de scurgere, montarea bordurilor şi asfaltarea, cu menţiunea că procedura de asfaltare se va realiza abia anul viitor, întrucât proiectul este construit pe etape, banii fiind alocaţi de Uniunea Europeană în acelaşi fel. Lucrările de modernizare a principalelor artere din Murfatlar şi Siminoc au fost câştigate de societatea Telor Invest SRL, cu sediul în Sectorul 6 din Bucureşti.

În aceeaşi ordine de idei, autorităţile locale au mai întreprins un proiect, doar-doar vor găsi finanţare pentru asfaltarea drumului care leagă Murfatlar de Siminoc, drum care dă de mai mulţi ani bătăi de cap atât localnicilor, cât şi administraţiei locale.
 
„Proiectul a fost depus de anul trecut, a fost declarat eligibil, dar aşteptăm să vedem dacă primim şi aviz favorabil pentru finanţare. Cum primim banii, ne şi apucăm de lucrări. Acest proiect trebuie implementat cât mai rapid, având în vedere faptul că este singurul nod ce asigură legătura cu autostrada. Şoseaua s-a degradat în timp şi aşteptăm finanţarea cât mai rapid“, a conchis viceprimarul Ilie Manea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii