Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul centrului multifuncţional, sub lupa specialiştilor UE Şcolile şi grădiniţele din Mihail Kogălniceanu, renovate

ro

08 Sep, 2016 00:00 2174 Marime text
La 35 de kilometri distanţă de municipiul Constanţa se află comuna Mihail Kogălniceanu, în fruntea căreia a fost realeasă, în urma alegerilor locale din luna iunie a acestui an, Ancuţa Belu, ajunsă deja la cel de-al doilea mandat. Ancuţa Belu a schimbat faţa comunei încă de la începutul activităţii sale ca primar, prin multă trudă, fiind nevoită să treacă peste răutăţile politice menţinute pe parcursul întregului său mandat. Admirată de cetăţeni pentru proiectele iniţiate şi implementate, criticată de taberele politice adverse care, timp de patru ani, nu au putut uita înfrângerea electorală suferită, Ancuţa Belu şi-a propus să continue şi în următorii patru ani proiectele începute în mandatul precedent.
 
În atenţia administraţiei locale din Mihail Kogălniceanu se află, în această perioadă, instituţiile de învăţământ din comună. Astfel, şcolile şi grădiniţele din satele Palazu Mic, Piatra şi Sibioara trec printr-un proces de modernizare.
 
„Vorbim aici de tot ceea ce însemnă igienizare şi renovare. Se schimbă acoperişurile, se zugrăveşte, se verifică centralele termice, dar şi instalaţiile sanitare, electrice. De exemplu, în şcoala din Piatra, lucrările de modernizare presupun şi schimbarea scăunelelor şi a băncuţelor din sălile de clasă, întrucât cele vechi erau mult prea demodate“, a declarat Ancuţa Belu.

Centrul multifuncţional pentru copii cu dizabilităţi, în evaluarea UE 

În atenţia administraţiei locale de la Mihail Kogălniceanu se află şi proiectul privind înfiinţarea unui centru multifuncţional pentru copii aflaţi în situaţii de risc de abandon şcolar, familial şi cu afecţiuni neuropsihice. Acesta va fi construit în localitatea de reşedinţă a comunei. Proiectul, ce a fost depus pe fonduri europene încă din luna martie, se află şi acum în evaluare, reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale neprimind un răspuns de la oficialii Uniunii Europene nici până în prezent. Primăria Mihail Kogălniceanu a solicitat de la UE aproximativ 1,3 milioane de euro fără TVA, bani necesari pentru ca 60 de copii cu dizabilităţi neuropsihice să beneficieze de consiliere şi cursuri gratuite din partea unei echipe de specialişti. Personalul viitorului centru va cuprinde psihopedagogi, psihologi, terapeuţi ocupaţionali şi asistenţi sociali.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii