Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiecte continuate în vechea formulă, la Ciocârlia Încă puţin, şi baza sportivă va fi inaugurată!

ro

07 Jul, 2016 00:00 3357 Marime text


La Ciocârlia, noii aleşi locali sunt… vechii aleşi locali. Primarul Traian Dragomir şi-a adjudecat un nou mandat, avându-l alături pe viceprimarul Nicolae Pungă. Astfel, vechea echipă a lăsat curtoaziile şi a continuat proiectele deja începute. Lucrările de la baza sportivă sunt aproape gata, în procent de 90%, urmând ca aceasta să fie inaugurată în cel mai scurt timp. Astfel, tinerii comunei, formate din 3.000 de locuitori, vor avea unde juca fotbal sau baschet.
 
Alte două proiecte ale administraţiei locale sunt în plină desfăşurare. Ambele vizează construirea a două capele mortuare de 90 de metri pătraţi. Una dintre ele este gata încă de la începutul anului, însă, pentru cea de-a doua, s-au aşteptat fonduri. Ele sunt amenajate în localităţile Ciocârlia de Jos şi Ciocârlia de Sus, iar în momentul de faţă, se lucrează la pictura pe interior. Ambele capele mortuare au necesitat o investiţie de la bugetul local de aproximativ 150.000 de lei. Şi aici lucrările sunt aproape finalizate - peste 90%.
 
Pentru asfaltarea comunei, autoritatea publică locală a solicitat, în urmă cu câteva luni, două milioane de euro de la Guvern, însă răspunsul Executivului nu a venit nici până acum. Reprezentanţii administraţiei susţin că nici măcar nu ştiu dacă proiectul a rămas în evaluare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.


 
De asemenea, un alt proiect pentru care se caută soluţii este cel privind dezvoltarea infrastructurii comunei. Planurile implică asfaltarea comunei, construcţia unei cantine sociale şi organizarea unor cursuri de dans popular. Prin proiectul cantinei sociale ar fi trebuit ca pensionarii comunei care au venituri reduse să primească, zilnic, o masă caldă. Administraţia a renunţat pentru moment la acest proiect, motivul fiind acelaşi: lipsa banilor.
 

„Vorbim de o comunitate formată din 3.350 de locuitori. Foarte mulţi sunt pensionari. Pensia medie în comună este de patru milioane de lei vechi. Unui bătrân îi este foarte greu să trăiască cu aceşti bani o lună întreagă. Unde mai pui că trebuie să îşi cumpere şi medicamente din aceşti bani! O cantină socială, în care aceştia ar putea primi o masă caldă, reprezintă salvarea pentru mulţi dintre ei“, a explicat primarul comunei Ciocârlia, Traian Dragomir.

 
Şi pentru că vara  gospodarii îşi fac sanie, iar iarna car, la Ciocârlia aleşii au început deja alimentarea cu combustibil solid a instituţiilor de învăţământ şi a Primăriei. De asemenea, cât sunt elevii în vacanţă, la şcoli şi grădiniţe se fac mici intervenţii de reabilitare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii