Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:13 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect realizat cu finanţare proprie Teren de sport nou pentru comunitatea din Grădina

ro

27 Jul, 2017 00:00 2364 Marime text
Deşi primăriile din mediul rural fac cu greu faţă cheltuielilor care se impun pentru buna desfăşurare a activităţii, asigurarea condiţiilor optime în unităţile de învăţământ preuniversitar, a utilităţilor, dezvoltarea infrastructurii şi modernizarea comunelor, iată că din bugetele proprii se mai găsesc fonduri şi pentru sport.
 
Mulţi oameni din mediul rural şi nu numai critică primarii care investesc în baze sportive, considerând că altele sunt priorităţile localităţilor în care trăiesc. Numai că asemenea proiecte sunt bine-venite şi adesea aşteptate de copiii şi tinerii de la ţară, posibilităţile de petrecere a timpului liber fiind limitate în aceste zone. Şi cum sportul, mişcarea în aer liber sunt recomandate la orice vârstă pentru a-şi menţine sănătatea în parametrii optimi, iată că proiecte de acest gen sunt elaborate şi implementate tot mai frecvent. Un exemplu în acest sens vine din comuna Grădina.
 
Primarul localităţii, Gabriela Iacobici, a înţeles importanţa sportului pentru organism şi, cu bani de la bugetul local, a realizat, în timp, patru terenuri de sport cu gazon şi dotate corespunzător în satul Cheia şi în comună. „În Cheia avem două terenuri de sport - unul pentru copii, la şcoală, iar celălalt pentru adulţi şi alte două în comuna Grădina, cu aceiaşi beneficiari - copiii şi adulţii“, a declarat pentru ZIUA în judeţ, primarul Gabriela Iacobici.
 
Ultimul teren de sport este aproape de finalizare, doar porţile urmând a fi montate. „Implementarea acestui proiect, practic, demararea lucrărilor, a avut loc pe 15 septembrie anul trecut, iar termenul de definitivare este de 36 de luni. Numai că, la această dată, amenajarea terenului de sport pentru adulţi din comună este gata. Mai avem porţile de pus şi este gata. Apoi urmează să facem recepţia finală şi să îl dăm în folosinţă“, a afirmat şefa administraţiei publice locale din Grădina.
 
Cert este faptul că terenul respectiv a fost definitivat cu mult timp înainte de termen (data de finalizare a construcţiei fiind 15 septembrie 2019) şi, după cum a subliniat şi primarul localităţii, este pentru întreaga comunitate, la şcoală existând deja un teren funcţional, pentru copii. „Acesta este al patrulea teren pe care l-am realizat şi a avut autorizaţia de construcţie data de Primărie anul trecut. Valoarea totală a acestui proiect este de 270.000 de lei, sumă asigurată integral din bugetul local“, a conchis primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.
 
Sursa foto: Facebook
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii