Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:27 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect guvernamental Satele arondate comunei Mihail Kogălniceanu vor fi asfaltate în totalitate

ro

05 Dec, 2016 00:00 5681 Marime text
După ani în care orgoliile politice au primat în Consiliul Local Comunal Mihail Kogălniceanu, efectele neîntârziind să apară, comunitatea poate răsufla uşurată, iar proiectele pe care primarul Ancuţa Daniela Belu şi le-a propus pot deveni realitate.
 
Răfuiala politică de aici a adus doar pagubă comunităţii, un exemplu elocvent fiind faptul că şoseaua de centură de aproximativ patru kilometri care trebuia să ajute la conectarea comunei Mihail Kogălniceanu de satele arondate Palazu Mic, Piatra şi unitatea agricolă Sibioara nu s-a realizat. Proiectul acela nu a trecut, finanţarea (fonduri europene nerambursabile) s-a pierdut, dar bătălia pentru dezvoltarea comunei nu a fost pierdută.
 
Preocuparea şefei administraţiei publice locale pentru acest aspect a rămas constantă. Astfel, aceasta a încercat să reabiliteze un alt drum de acces, prin spatele Aeroportului Internaţional, DJ 86, care nu a mai fost reabilitat de aproape 20 de ani, deşi este frecvent folosit de utilajele ce deservesc carierele de piatră din zonă. „Acum, situaţia s-a îmbunătăţit în cadrul Consiliului Local Comunal, dar şi relaţia cu Consiliul Judeţean Constanţa este mai bună. Suntem în discuţii cu CJC pentru a avea în vedere reabilitarea şi, ulterior, asfaltarea acestui drum judeţean“, a explicat şi consilierul local Costel Puiu. 

Perseverenţa dă roade  

O primă victorie a actualei echipe a administraţiei locale din Mihail Kogălniceanu avea să vină. Potrivit primarului Ancuţa Daniela Belu, aceasta a venit odată cu acordarea celor 28 de imobile tip ANL pentru tot atâtea familii tinere din comună care au aşteptat mai bine de patru ani ca cererile lor să fie onorate.
 
În paralel, se continuă lucrările privind infrastructura astfel încât să se asigure utilităţile. În comună, gazele deservesc întreaga comunitate, mai puţin satele arondate, alimentarea cu apă potabilă şi reţeaua de canalizare sunt realizate în proporţie de 54%, în satul Piatra s-a finalizat racordarea la reţeaua de apă, la Palazu problema era rezolvată din mandatul precedent, dar ajunge mai greu, şi ar mai trebui rezolvată problema reţelei de canalizare.
 
Aşa cum îi place unui bun gospodar, la Mihail Kogălniceanu s-a acţionat ca la carte. „Mai întâi, am făcut lucrările de dedesubt şi apoi am trecut la pietruiri sau asfaltări de drumuri pentru a nu irosi banii, indiferent de sursa de finanţare a acestor lucrări“, a ţinut să menţioneze primarul comunei, Ancuţa Daniela Belu.
 
Şi cum perseverenţa nu rămâne fără rezultat, iată că, de curând, şefa administraţiei locale din Mihail Kogălniceanu a semnat pentru derularea unui proiect deosebit de important. „La Ministerul Dezvoltării am semnat un proiect guvernamental care are în vedere asfaltarea a 9,8 kilometri de drum. Proiectul se va derula pe parcursul mai multor ani, în perioada 2017-2019, şi va permite asfaltarea în totalitate a străzilor din satele Piatra şi Palazu Mic, dar şi străzile din cartierele mărginaşe din comună“, a menţionat primarul din Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Daniela Belu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii