Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programe de asfaltare, în pregătire la Cobadin Primarul Cristian Telehoi vrea să scoată străzile din Viişoara din noroi

ro

23 Jul, 2015 00:00 3693 Marime text
Cea mai mare comună din judeţul Constanţa, care numără în cele cinci sate arondate aproximativ 10.000 de locuitori, aşteaptă cu sufletul la gură deschiderea noilor axe de finanţare. Cea mai arzătoare problemă în localitate ar fi starea drumurilor, o bună parte dintre acestea fiind încă nemodernizate. Şi nu pentru că nu s-a dorit acest lucru, ci pentru că întreaga Unitate Administrativ Teritorială are o reţea de drumuri de aproximativ 150 de kilometri lungime, străzile având şi o lăţime considerabilă. Investiţia era aşadar una enormă. „Lucrăm la un proiect pentru reabilitarea străzilor din comună. Din păcate, am ajuns chiar să cârpim străzi distruse de traficul greu ce a fost deviat în timpul lucrărilor la podul de la Agigea, străzi pentru care tot noi trebuie să cheltuim acum pentru a le reface, deşi acestea au fost modernizate la un moment dat“, a declarant pentru ZIUA în judeţ primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi.
 
Pentru ca localitatea să fie aliniată la nevoile actuale, administraţia publică locală a pregătit două proiecte mari de infrastructură. „Avem două mari proiecte la care lucrăm. Unul dintre ele se realizează cu bani de la bugetul local şi prevede pietruirea străzilor în localitatea Viişoara pe o lungime de aproximativ 6 kilometri. Este vorba despre străzile secundare Gladiolei, Ghiocelului, Daliei, Pădurii, Brânduşei, Macilor, Lalelelor, Aluniş şi Izvor. Străzile în această localitate sunt foarte late, dar am căutat să facem în aşa fel încât cei mai mulţi locuitori să aibă acces din faţa curţii la asfalt, fiind străzi accesibile doar pentru intrarea în grădini“, a explicat primarul Cristian Telehoi. De asemenea, o stradă din Viişoara va intra în asfaltare. „Este vorba despre Zambilelor, care va fi asfaltată pe o porţiune de 1,5 kilometri“, a adăugat acesta.
 
Tot la Cobadin se pregăteşte un program de asfaltare şi pentru reşedinţa de comună. „Avem în pregătire şi un al doilea proiect, prin care vrem să accesăm fonduri europene pe Măsura 7.2, fosta Măsură 322, pentru asfaltarea străzilor. Vorbim de aproximativ 6 km de străzi în Cobadin. Pregătim documentaţiile, deocamdată nu a apărut ghidul pentru a vedea exact despre ce este vorba. Dar intenţionăm să asfaltăm străzile: şoseaua Constanţei, şoseaua Viişoarei, Teilor, Spicului, Rândunelelor, Osmancei, Albinei, Caisului şi Trandafirilor, inclusiv Piaţa Eroilor - platoul din centrul localităţii Cobadin“, a precizat Cristian Telehoi. Nu în ultimul rând, tot în cadrul proiectelor de asfaltare, la Negreşti s-a finalizat o lucrare constând în pietruirea jumătăţii de nord a satului. „A fost o lucrare mică, de aproximativ 400.000 de lei, bani din care s-au pietruit mai multe străzi. Practic, la Negreşti, străzile din jumătatea de nord a satului sunt reabilitate acum“, a explicat primarul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii