Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Ghebenei incearca sa faca localnicilor iarna mai usoara

ro

28 Nov, 2003 00:00 696 Marime text

La Tuzla transportul elevilor si iluminatul raman o problema

Printre prioritati se numara achizitionarea unui autobuz pentru scolari si prescolari * Iluminatul public stradal se afla in atentia actualei conduceri a comunei * Pana la sfarsitul acestui an, vor fi create trei zone cu loturi pentru case

Apropierea sezonului rece aduce in actualitate cateva probleme pentru anumite localitati ale judetului Constanta. Comuna Tuzla se numara printre localitatile cele mai intinse din judet. Pentru a ajunge la scoala sau gradinita din localitate, copiii din zonele marginase ale comunei au de parcurs distante ce depasesc uneori 2,5 kilometri. Daca in perioada sezonului cald aceasta distanta poate fi parcursa pe jos, in timpul iernii, distanta devine o adevarata problema, mai ales daca ne gandim la prescolari. Pentru a veni in sprijinul celor mai tineri locuitori ai comunei, primarul Avram Ghebenei a incercat sa obtina un autobuz care sa ii transporte pe copii, iar in afara orelor de curs autobuzul sa fie folosit si pentru deplasarile pe care echipa de fotbal din localitate le are de facut in diferite zone ale judetului. Dupa multe insistente si promisiuni ramase fara rezultat, Primaria comunei Tuzla este pe punctul de a obtine acest autobuz, iar primarul Ghebenei spera ca aceasta iarna sa nu mai reprezinte o problema pentru copiii din Tuzla.

Iluminatul stradal, in atentia primariei

Sistemul de iluminat public stradal reprezinta o alta problema pentru locuitorii comunei Tuzla. In ciuda faptului ca, in ultimii ani, s-au facut investitii la acest capitol, iluminatul public este inca deficitar. Datorita extinderii suprafetei din intravilanul comunei, transformatoarele de mica dimensiune nu mai reusesc sa faca fata solicitarilor. Drept urmare, se produc frecvent scaderi de tensiune care afecteaza intreaga localitate. Primarul Avram Ghebenei este de parere ca singura solutie pentru rezolvarea problemei este demararea unui program amplu de reabilitare a iluminatului public. Proiectul este in atentia primului gospodar al comunei, care face toate demersurile pentru ca lucrarea sa fie realizata cu costuri cat mai mici. La aceasta investitie se adauga si proiectul pentru realizarea iluminatului public in zonele lotizate, unde, in viitorul apropiat, se vor ridica cartierele noi. In cursul acestui an, la nivelul judetului, s-a propus intocmirea unui proiect pentru realizarea iluminatului in zonele lotizate, iar Tuzla a fost prinsa in acest proiect. In ceea ce priveste terenurile destinate tinerilor in vederea construirii de locuinte, comuna Tuzla a realizat trei zone cu terenuri pentru locuinte. Dintre acestea, 37 de loturi au fost deja repartizate, 240 de terenuri au fost vandute prin licitatie publica, iar in luna decembrie inca 59 de loturi, ce vor fi repartizate in baza Legii 15/2003, urmeaza sa fie aprobate in cadrul unei sedinte de Consiliu local.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii