Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Constantin Radu spera ca pe viitor Amzacea sa beneficieze de programul Sapard

ro

08 Oct, 2004 00:00 974 Marime text

Poate anul 2005 va fi mai bun!

Seful administratiei publice locale se preocupa de achizitionarea lemnelor de foc pentru incalzirea unitatilor scolare pe parcursul iernii * A fost realizat un proiect pentru construirea unei scoli noi si a unei gradinite in Amzacea si a unei gradinite in satul Casicea * A fost achitat ajutorul social pe luna iunie si jumatate din luna iulie * Primaria a primit fondurile necesare achitarii ajutorului social si pentru lunile august si septembrie

Inca de la inceputul acestui an, primarul comunei Amzacea, Constantin Radu, a pus un accent deosebit pe renovarea si modernizarea unitatilor de invatamant. In acest sens au fost alocate fonduri pentru renovarea scolilor si, in special, au fost atrase fonduri pentru realizarea acestor lucrari. Astfel, la inceputul verii, scoala din satul General Scarisoreanu a fost renovata si modernizata prin programul Bancii Mondiale. "Aici au fost realizate lucrari de consolidare, reparatii capitale si, nu in ultimul rand, a fost efectuata igienizarea institutiei, toate aceste operatiuni costand aproximativ 600.000 de dolari", a afirmat Constantin Radu. Totodata, prin demersurile sefului administratiei publice locale, institutia de invatamant a fost dotata cu mobilier nou, calculatoare si material didactic. "Toate aceste eforturi au fost facute pentru a oferi celor 150 de copiii care studiaza in scoala din satul General Scarisoreanu toate conditiile proprii de desfasurare a procesului educational", a precizat primarul Radu. In perioada vacantei de vara, in scoli au fost realizate lucrari de renovare si igienizare. Potrivit declaratiilor primarului Constantin Radu, "au fost zugravite si vopsite salile de clasa si exterioarele, iar la gradinita din localitatea Amzacea au fost schimbate dusumelele. Totodata, grupurile sanitare au fost igienizate si pregatite pentru noul an scolar, astfel incat, pe data de 15 septembrie, copiii au fost primiti in conditii bune". In aceste zile, seful administratiei publice locale se preocupa de achizitionarea lemnelor de foc pentru incalzirea unitatilor scolare pe parcursul iernii. Mai mult decat atat, primarul a contactat un expert cu ajutorul caruia a realizat un proiect pentru construirea unei scoli noi si a unei gradinite in Amzacea si a unei gradinite in satul Casicea.

Primaria din localitate a fost renovata

Vara care tocmai a trecut a reprezentat momentul in care autoritatile locale din comuna Amzacea au decis ca este timpul ca sediul primariei sa fie renovat si modernizat astfel incat sa ofere o imagine mai primitoare si sa constituie o cladire reprezentativa pentru localitate. In acest sens au fost realizate lucrari de renovare a cladirii si a fost zugravita atat la interior, cat si la exterior. Pe hol a fost pusa gresie, astfel incat toti cei care vin la institutie sa fie intampinati de un spatiu nou si modern. "Dorim astfel sa aratam ca suntem intotdeauna aproape de localnici si ca la noi gasesc sprijin si ajutor", a conchis primarul Constantin Radu.Pentru ca nu au avut noroc in prima etapa a programului Sapard, primarul Constantin Radu face eforturi pentru ca de a doua etapa sa beneficieze si comuna Amzacea. De aceea, se lucreaza la un proiect nou care vizeaza reabilitarea a 13 kilometri de drumuri din interiorul comunei.

Extinderea iluminatului public

Inca de la inceputul acestui an, primarul Constantin Radu a promis ca problema iluminatului public stradal va fi rezolvata. Lucrarile de extindere ale acestuia vor fi finalizate mult mai devreme. "In prezent, au fost realizate toate operatiunile pentru extinderea sistemului de iluminat si asteptam sa fie montate cele aproximativ 200 de lampi noi", a subliniat Constantin Radu. Dupa finalizare se va trece si la revizuirea celorlalte zone, astfel incat toata comuna sa fie luminata corespunzator. Cu precadere, lucrarile se vor realiza in Cartierul Nou, zona recent lotizata, unde tinerii din comuna au putut sa isi construiasca locuinte si unde in prezent sunt peste 70 de case. Pentru aceeasi zona se va rezolva si problema alimentarii cu apa.

Au fost facute plati la ajutorul social

Cu toate ca a existat o perioada in care au fost inregistrate restante la plata ajutorului social, in prezent, primarul Constantin Radu considera ca aceasta problema a fost rezolvata. Deja a fost achitat ajutorul pe luna iunie si jumatate din luna iulie. Potrivit declaratiei alesului local, primaria a primit fondurile necesare achitarii ajutorului social in totalitate si pentru lunile august si septembrie. In paralel, pana pe data de 15 octombrie, angajatii primariei primesc dosare si pentru ajutorul pentru incalzire. Plata se va face pana la sfarsitul lunii. Potrivit O.G. 55/2004, beneficiarii primesc cate 430.000 lei pentru cinci luni de iarna. Banii vor fi dati toti odata. Tot la capitolul sprijin, primarul Constantin Radu a reamintit ca se primesc cereri pentru subventia pentru culturile agricole pentru 2004-2005.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii