Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Lipniţa caută soluţii pentru a ţine Primăria pe linia de plutire - „Bugetul este infim“

ro

26 Mar, 2015 00:00 2554 Marime text
Bugetul alocat administraţiilor publice locale de câtre Executiv pe anul 2015 a împărţit de la bun început primarii în două tabere, între norocoşi şi oropsiţi. Ce-i drept, din ultima categorie par că fac parte majoritatea autorităţilor publice locale din judeţul Constanţa.

Însă, în comuna Lipniţa, situaţia pare să fie una cu adevărat dificilă. „Anul acesta, avem un buget mai mic decât anul trecut, din care nu ne-am prea putut descurca, mult mai mic decât acum doi ani şi infim faţă cel de acum trei ani. La proiecte noi nu ne putem gândi, pentru că nici măcar drumuri nu avem făcute. De exemplu, drumul dintre Carvăn şi Cuiugiuc este impracticabil. Din cauza apei s-au format rigole chiar şi de câte doi metri. Avem mare nevoie să refacem terasamentul şi măcar şi pietruim drumul pentru că efectiv în acest moment drumul este impracticabil“, a declarat primarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, văzându-se neputincios în faţa nevoilor oamenilor din comuna pe care o păstoreşte.

„Avem nevoie de şcoli reabilitate, avem nevoie de o grădiniţă, însă banii de anul acesta abia dacă ne ajung pentru leasing-uri, pentru a achita facturile de la iluminatul public. S-ar putea ca nici măcar pentru salarii să nu ne ajungă banii pe tot anul, dacă nu vor fi luate măsuri pentru echilibrarea bugetului“, a explicat gospodarul-şef de la Lipniţa.
Şi, pentru că există o vorbă din străbuni care spune că „omului sărac nici boii nu-i trag“, proiectul punctului de trecere a frontierei Carvăn - Kainargea este ţinut pe loc din cauza unei bretele rutiere de aproximativ 400 de metri.

Primarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, aşteaptă de luni bune aprobarea asfaltării unei bretele de câţiva metri, singurul element care mai lipseşte pentru a putea fi deschisă frontiera către Bulgaria. „Terenul pe care trebuie să treacă breteaua rutieră aparţine Gărzii de Coastă. Pentru a putea fi trecută această porţiune în administrarea domeniului public, avem nevoie de o hotărâre de Guvern care însă întârzie să apară. Sunt formalităţi care întârzie extraordinar de mult, ţinând pe loc acest proiect“, a precizat şeful autorităţii publice locale de la Lipniţa, Florin Onescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii