Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria este alături de tineri Câţiva paşi până la repartizarea locuinţelor ANL la Mihail Kogălniceanu

ro

07 Jul, 2016 00:00 3493 Marime text


Ancuţa Belu şi-a adjudecat un nou mandat de primar la Mihail Kogălniceanu. După o perioadă de înflorire a localităţii, primarul are de gând să continue proiectele demarate deja, ba, mai mult, are deja în plan dezvoltarea comunităţii prin alte măsuri de infrastructură. În ultimele luni, la Mihail Kogălniceanu s-au desfăşurat mai multe lucrări de reabilitare a drumurilor, care însă nu se vor opri aici. Aleşii locali au lucrat la întocmirea de proiecte pe fonduri comunitare, acestea urmând să fie depuse de cum se vor deschide noile axe. Lucrări s-au efectuat însă şi cu bani de la bugetul local.
 
Una dintre acestea constă în amenajarea unei pieţe agroalimentare pentru producătorii locali. Totodată, s-a lucrat şi la un parc de recreere în zona centrală a localităţii. „Piaţa agroalimentară din Mihail Kogălniceanu şi parcul de recreere sunt finalizate. Mai mult, acum suntem pregătiţi să începem lucrările pentru asfaltarea a încă două străzi, unde avem lucrări mai mari. Este vorba de străzile Victoriei şi Karamurat. Lucrările le vom executa cu bani de la bugetul local“, a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu. Ancuţa Belu a adăugat că, până la începutul anului şcolar, noile investiţii vor fi inaugurate.
 
De asemenea, primarul localităţii spune că se concentrează şi pe derularea de proiecte sociale şi sprijinirea tinerilor din comună. Astfel, deşi finalizate demult, apartamentele ANL vor fi repartizate abia după ce va avea loc prima şedinţă de lucru a Consiliului Local şi după ce se va stabili noua comisie de repartiţie.
 

„În prima şedinţă de Consiliu vom schimba comisia de evaluare a dosarelor pentru locuinţele ANL. Cât despre situaţia cererilor, nu sunt prea multe schimbări, au fost retrase câteva persoane din lista de cereri, fie pentru că acei oameni au reuşit şi au achiziţionat singuri o locuinţă, fie pentru că nu au mai dorit. Sunt 29 de locuinţe ANL pe care trebuie să le dăm“, a explicat primarul Ancuţa Belu.
 
Pe lângă locuinţele ANL, la Kogălniceanu vor fi repartizate şi mai multe loturi de teren pentru construcţia de case de către tineri. „Vom onora toate solicitările pentru obţinerea unui lot care să fie folosit pentru ridicarea unei case. Fie că este vorba să le dăm tinerilor de până în 35 de ani, fie că vor fi scoase pentru concesionare, loturi de teren sunt pentru toţi cei interesaţi“, a adăugat Ancuţa Belu.

 
În ceea ce priveşte proiecte de investiţii realizate cu ajutorul fondurilor comunitare, Primăria comunei Mihail Kogălniceanu aşteaptă deschiderea sesiunilor de depunere a acestora pentru a-l înainta pe cel privind construcţia unui grădiniţe cu program prelungit, dar şi a unui centru multifuncţional pentru copiii aflaţi în situaţii de risc de abandon şcolar, familial şi cu afecţiuni neuropsihice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii