Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Ciocârlia plăteşte banii restanţi alocaţi copiilor cu dizabilităţi

ro

17 Nov, 2016 00:00 5534 Marime text
Ciocârlia este o comună liniştită şi primitoare, situată la 30 de kilometri de Constanţa. Bugetul bine calculat nu permite comunităţii să se dezvolte pe cât de mult şi-ar dori, iar din partea Consiliului Judeţean Constanţa nu primeşte prea mult ajutor, ci atât cât să se menţină pe linia de plutire.
 
Totuşi, administraţia locală a realizat mai multe proiecte în ultimele luni: s-a investit în şcolile şi grădiniţele comunei şi s-a construit o capelă mortuară de 90 de metri pătraţi în satul Ciocârlia de Sus.
 
La şedinţa din octombrie a Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), aleşii judeţeni au aprobat proiectul privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a câte 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016. 7.940.000 de lei au fost repartizaţi, în total, către primăriile din întreg judeţul. Toate fondurile alocate de CJC vor intra în conturile primăriilor în vederea susţinerii programelor de dezvoltare locală. Asta, cel puţin, în teorie.
 
Traian Dragomir, şeful administraţiei publice locale a comunei Ciocârlia, a realizat, recent, o informare cu privire la perioada grea din punct de vedere financiar pe care comuna o traversează. „Am primit cei 200.000 de lei de la Consiliul Judeţean, bani pentru dezvoltare locală, care vor fi folosiţi pentru procesul cu copiii cu dizabilităţi. Avem de plătit cam 130.000 - 140.000 de lei în urma procesului. În ultimii patru, cinci ani, părinţii copiilor cu probleme au dat în judecată toate primăriile şi au câştigat, rând pe rând. Din câte ştiu eu, toate primăriile din judeţul Constanţa întâmpină aceeaşi problemă”, a spus primarul.
 
„Sunt nişte contribuţii de plătit, a fost scoasă o hotărâre de Consiliu Judeţean. Fiecare primărie avea 20 de copiii instituţionalizaţi, era firesc, că erau nişte contribuţii pe care trebuia să le plătească CJ la timpul acela sau să aloce bani. Nealocând bani către consiliile locale, noi n-am plătit. Ei au făcut nişte somaţii şi au câştigat. Câştigând, avem de plătit aceşti bani pentru copii, iar restul sumei o să-i investim pentru pregătiri specifice sezonului rece”, a explicat Traian Dragomir.
 
Şi pentru că tot a amintit de apropierea iernii, trebuie subliniat faptul că, la Ciorcârlia, unităţile de învăţământ au fost alimentate cu combustibil, astfel încât elevii să aibă condiţii optime în sălile de curs. „Ne pregătim pentru iarnă, se anunţă timpul ăsta urât. Aşteptăm să vină temperaturile scăzute, unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru sezonul rece, avem materialele de încălzire pentru şcoli, nu sunt probleme în acest sens. Ca în fiecare an, ne-am pregătit din timp, deoarece şi aici sunt implicate cheltuieli substanţiale”, a completat primarul comunei Ciocârlia.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii