Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Ciocârlia a împodobit comuna! Şase kilometri de ghirlande luminoase strălucesc noaptea

ro

19 Dec, 2016 00:00 9328 Marime text
Toate administraţiile locale din ţară se pregătesc să ia o pauză în această perioadă, însă nu înainte de a se asigura că oraşele şi comunele păstorite sunt pregătite de venirea sărbătorilor de iarnă. Acelaşi lucru se întâmplă şi în comuna Ciocârlia.
 
Astfel, înainte de venirea Crăciunului, 500 de copii şi 600 de pensionari din comună vor primi pachete din partea administraţiei. Copiii vor primi dulciuri, în timp ce pensionarii şi persoanele aflate în situaţii defavorizate vor beneficia de alimente, printre care ulei, zahăr, făină, vin şi câte un pui congelat. Pachetele alimentare vor conţine produse în valoare de 50 de lei.
 
În privinţa sărbătorilor, administraţia a împodobit localităţile Ciocârlia de Sus şi Ciocârlia de Jos. Astfel, pe aproximativ şase kilometri au fost instalate ghirlande ornamentale luminoase. Şcolile din comună pregătesc serbări organizate de cei mici în zilele de 19 şi 20 decembrie.
 
În altă ordine de idei, în atenţia administraţiei se află proiectul privind asfaltarea a 12 kilometri de drumuri din comună. În urmă cu câteva luni, autoritatea publică locală a solicitat de la Guvernul României, mai exact de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, două milioane de euro pentru implementarea proiectului. Răspunsul Executivului este aşteptat însă de luni bune, iar administraţia urmăreşte acum instalarea unui nou Guvern, care să privească şi spre micile comune din ţară.
 
În atenţia autorităţilor locale se află şi un proiect privind construirea unei capele mortuare de 90 de metri pătraţi în satul Ciocârlia de Jos. De altfel, un proiect asemănător implementat în localitatea Ciocârlia de Sus a fost deja finalizat. Acolo a fost construită şi o casă parohială. Pentru capela mortuară din Ciocârlia de Jos, fondurile s-au terminat, iar proiectul a rămas… în stand-by. Pentru ambele capele mortuare, administraţia a prevăzut o investiţie de la bugetul local de aproximativ 150.000 de lei.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii