Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Cernavodă face fapte bune Un club şi mărţişoare sociale pentru seniorii oraşului (galerie foto)

ro

03 Mar, 2016 00:00 3479 Marime text

Primăvara a sosit mai bogată pentru vârstnicii cu venituri mici din Cernavodă. Aceştia au avut parte de un cadou inedit de sărbătoarea Mărţişorului. Primăria şi Consiliul Local au pregătit o surpriză neaşteptată pentru seniori la sala Casei de Cultură, unde au fost invitaţi pentru a primi tradiţionalele tichete valorice, pentru prima dată în acest an. Vârstnicii au fost întâmpinaţi cu urări din partea oficialilor administraţiei locale, iar doamnele au primit flori din partea reprezentanţilor Poliţiei Locale. Surprizele  au continuat cu un program artistic oferit de îndrăgita interpretă Angela Mogâlă.
 
Mai mult, tichetele sociale pe care le-au primit seniorii în acest an sunt de două ori mai valoroase decât anul trecut. Astfel, dacă în 2015, vârstnicii beneficiau de sprijin material în valoare de 50 de lei, anul acesta, au primit de două ori mai mult.
 
Acţiunea se încadrează în proiectul social „Respect şi sprijin pentru seniorii oraşului nostru“, care presupune acordarea de tichete sociale în valoare de 100 de lei, proiect iniţiat de primarul Gheorghe Hânsă în vederea majorării valorii sprijinului material al persoanelor vârstnice cu venituri mici.


 
Vă reamintim că aleşii locali au hotărât, prin HCL 312/21.12.2015, acordarea de tichete sociale cu o valoare de două ori mai mare decât cea de anul trecut.  Peste 1.000 de vârstnici cu venituri de maximum 700 de lei pe lună, dintre care pensionari şi persoane asistate social cu vârste de peste 60 de ani, care au beneficiat, în ultimii doi ani, de ajutoare sociale în valoare de 50 de lei vor primi anul acesta cinci tichete în plus. 
 
De asemenea, sprijinul material va fi acordat de şase ori pe an, cu ocazia diferitelor sărbători: în luna februarie (Lăsata Secului), în luna aprilie (Paşti), în luna Iunie (Sfinţii Petru şi Pavel), în luna august (Adormirea Maicii Domnului), 1 octombrie (Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice), luna decembrie (Crăciun).
 
Precizăm că bonurile valorice vor putea fi folosite pentru achiziţionarea de alimente,  medicamente şi produse sanitare. Beneficiarii care nu şi-au ridicat tichetele în cursul zilei de 1 martie se pot deplasa totuşi, în următoarea perioadă, la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cernavodă, pentru a intra în posesia acestora.
 
Pe agenda de lucru a administraţiei locale se mai numără un alt proiect care vizează persoanele vârstnice. Astfel, primarul Gheorghe Hânsă şi-ar dori ca în oraşul Cernavodă să existe şi un club pentru seniori. Prin intermediul acestui program, bazat pe finanţare externă, administraţia locală vrea să reabiliteze clădirea-monument a fostei Şcoli nr. 1, de pe strada Canalului, cu destinaţia de centru de îngrijire şi agrement pentru seniorii oraşului. Imobilul cuprinde ateliere de lucru, sală de dans, zonă de recreere, spaţiu pentru activităţi de agrement, dar şi dotări pentru primire şi servicii de îngrijire.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii