Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Baneasa continua investitiile

ro

04 Apr, 2008 00:00 1785 Marime text
1207259296.jpg

Edilul Gelu Iordache atrage atentia asupra importantei construirii unei sosele de legatura intre Baneasa, Dobromir si Dobrici - Bulgaria

Cu fondurile rurale de la Guvern, primarul orasului Baneasa, Gelu Iordache, a demarat mai multe proiecte in localitatile care apartin de unitatea administrativ-teritoriala pe care o reprezinta. In satul Faurei s-a refacut un camin cultural, iar drumurile din sat, care nu erau intr-o stare buna, au fost pietruite. "Nu mai exista in satul Faurei nicio straduta care sa nu fie pietruita, iar caminul cultural a fost construit din temelie. Toti banii necesari ducerii la indeplinire a proiectului provin din fondurile rurale de la Guvern", a declarat edilul orasului, Gelu Iordache. Alimentarea satului cu apa se face de la doua fantani si o cismea, care se gasesc in localitate. Din aceste fonduri, s-a demarat forarea unui put pentru extinderea retelei de apa. De asemenea, Gelu Iordache a construit, in urma cu doi ani, si o scoala noua in satul Faurei. Costurile s-au ridicat la opt miliarde de lei vechi, bani proveniti din fonduri PHARE.

Oportunitati turistice

Din cauza faptului ca Guvernul acorda, de regula, fonduri doar pentru mediul rural, in orasul Baneasa toate investitiile care se fac sunt finantate de Consiliul Judetean Constanta. Pentru reabilitarea scolilor si gradinitelor din Baneasa, banii sunt alocati in cea mai mare parte prin Inspectoratul Scolar Judetean. La periferia orasului exista rezervatia mixta "Padurea Canaraua Fetii", cu o suprafata de 929,3 ha, iar orasul este situat intre doua puncte turistice, Manastirea Dervent si Manastirea Sf. Andrei. Din acest motiv, cu fonduri de la Consiliul Judetean se va construi comunicatia Baneasa - Dobromir - Dobrici, pentru accesul catre zonele turistice. Deocamdata, nu se stie cand vor incepe lucrarile si in cat timp vor fi terminate, pentru ca proiectul este in curs de aprobare. In plan se afla si reabilitarea Gradinitei Sf. Andrei din oras. Lucrarile sunt finalizate in proportie de 90%. Investitiile au ajuns la suma de opt miliarde de lei vechi, bani proveniti din bugetul Inspectoratului Scolar Judetean. Deopotriva, reparatiile Liceului Teoretic din Baneasa au costat 26 miliarde de lei vechi, iar in acesti bani au intrat si reparatiile de la Scoala Generala nr. 1. Consiliul Judetean a finantat reabilitarea Gradinitei Carpinis, iar costurile au ajuns la doua miliarde de lei vechi.

Scris de: {autor}Cosmina PATRASCU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii