Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria a demarat campania privind curăţenia de primăvară Cursuri de televiziune pentru copiii din Ovidiu

ro

14 Apr, 2016 00:00 1924 Marime text


Mai sunt doar câteva zile până la începutul vacanţei de primăvară, însă, înainte de a intra în ultima lor perioadă de relaxare premergătoare vacanţei de vară, toţi elevii trebuie să parcurgă Programul „Şcoala altfel“. Astfel, în perioada 18-22 aprilie, Primăria Ovidiu organizează o serie de activităţi şi programe educaţionale dedicate elevilor din localităţile Ovidiu, Poiana şi Culmea.
 
Scopul programului este implicarea tuturor copiilor și a cadrelor didactice în activități care să răspundă intereselor și preocupărilor diverse ale preșcolarilor şi elevilor, să pună în valoare talentele și capacitățile acestora în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul național, și să stimuleze participarea lor la acțiuni variate, în contexte nonformale.
 
Spre exemplu, luni, 18 aprilie, în şcoala din satul Nazarcea, se va desfăşura, între orele 8 şi 10, un curs muzical pentru 66 de elevi din ciclul primar. După ora 10, 51 de copii din ciclul gimnazial vor avea ocazia să participe la cursuri de televiziune. La aceeaşi oră, în parcul Primăverii din Ovidiu, 300 de copii de la grădiniţele din satele arondate oraşului vor putea lua parte la trucuri de iluzionism şi la ateliere de colorat.

 

Toate administraţiile publice din judeţ depun eforturi susţinute pentru ca venirea sezonului cald să nu găsească pline de gunoaie localităţile pe care le au în grijă. Astfel, în oraşul Ovidiu, Primăria a demarat campania de curăţenie generală a oraşului.

„Echipele de curăţenie toaletează copacii, trunchiurile acestora sunt văruite, drumurile şi suprafeţele de pe marginile străzilor sunt curăţate, bordurile sunt vopsite. Toate suprafeţele publice sunt curăţate, pentru că peste iarnă s-a adunat mult gunoi. Echipele de curăţenie au în vedere şi faptul că iarba de pe marginea drumurilor trebuie tunsă. De asemenea, în această perioadă, şi parcurile vor intra în plin proces de curăţenie“, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul oraşului Ovidiu, George Scupra.

 
Campania de curăţenie desfăşurată de administraţia locală presupune şi decolmatarea canalelor şi înlocuirea băncuţelor din parcuri sau de pe trotuare. Mai mult, autoritatea publică locală îşi doreşte să asfalteze gropile care au apărut în mijlocul şoselelor din oraş, dar şi să amenajeze două parcări în două zone foarte aglomerate din oraş. De asemenea, toate cimitirele din satele care aparţin de administraţia Ovidiu vor intra în procese de curăţenie.
 

„Ne referim aici la zona Clubului Sportiv, din strada Primăverii. Este o zonă aglomerată urban, unde era nevoie de o parcare. Avem Şcoala nr. 2, Parcul Primăverii, inaugurat anul trecut, avem biserică, grădiniţă. O zonă aglomerată, unde era nevoie de o parcare pe toată lungimea străzii. Echipele de constructori vor termina lucrările cât de repede pot. Deja au fost pietruite, se lucrează la borduri şi se va turna şi asfaltul în curând“, a declarat George Scupra.


O altă parcare va fi amenajată de administraţia locală în zona cimitirului din oraş.

Autorităţile locale din Ovidiu au stabilit să amenajeze şi sensul giratoriu de la intersecţia drumului naţional care traversează oraşul cu strada Poiana, pentru a evita accidentele pe viitor şi a facilita accesul în această zonă al autoturismelor ce ies de pe străzile lăturalnice.
 
De asemenea, peste doar două zile, la Centrul Cultural „Elena Roizen“ sunt invitaţi toţi ovidienii să participe la evenimentul „Reţete pentru masa de Paști“, invitatul special fiind chef Patrizia Paglieri. În cadrul acestui eveniment, copiii de la trupa de dans modern şi Ansamblul „Dobrogeanca“ (grupa IV) din cadrul Centrului Cultural „Elena Roizen“ vor susţine un spectacol.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii