Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:49 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Populatia din Vama Veche si 2 Mai va beneficia de sistem de canalizare

ro

09 Jul, 2004 00:00 1004 Marime text

Obiective nenumarate pentru comuna Limanu

Acest proiect va fi realizat prin atragerea de fonduri externe * Tot prin obtinerea finantarilor externe va fi refacut sistemul de irigatii * Aproximativ 2000 de locuitori ai comunei beneficiaza, de putin timp, de retea noua de aductiune cu apa * Lucrarile de modernizare a drumurilor comunale prin Programul Sapard au fost realizate in proportie de 50% * Reabilitarea drumurilor va contribui la dezvoltarea turismului in zona, dar si la imbunatatirea aspectului comunei * In prezent, se lucreaza la mentinerea curateniei comunei * In realizarea tuturor obiectivelor, primarul Nicolae Urdea va fi sprijinit de noul viceprimar, Marius Dumitru

Dupa cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale, comuna Limanu va fi condusa si in mandatul 2004-2008 de primarul Nicolae Urdea, reprezentant local al Partidului National Liberal.In urma votului exprimat, Consiliul Local Limanu este format din 13 membri, sase dintre acestia fiind reprezentanti ai PNL, patru ai Partidului Democrat, doi sunt membri ai Partidului Social Democrat, iar Partidul National Taranesc Crestin Democrat are un singur reprezentant. In activitatea pe care o va desfasura in urmatorii patru ani, primarul Nicolae Urdea va fi ajutat de viceprimarul liberal Marius Dumitru. Pentru a imbunatati viata populatiei celor trei sate ale comunei, actuala administratie locala se ocupa, in prezent, de realizarea mai multor proiecte importante pentru comunitate.

Lucrarile de pietruire a drumurilor comunale, in grafic

Potrivit declaratiilor primarului Nicolae Urdea, prioritatea Primariei si Consiliului Local Limanu pentru acest moment este reprezentata de finalizarea investitiilor deja demarate in comuna. "Una dintre prioritatile importante ale administratiei publice locale o constituie finalizarea reabilitarii drumurilor de pe raza comunei, prin Programul Sapard. La ora actuala, peste 50% din suprafata totala a drumurilor prinse in program a fost pietruita, ceea ce inseamna ca suntem in grafic cu lucrarile, acestea avand ca termen de finalizare data de 30 septembrie. De asemenea, pot spune ca reabilitarea drumurilor este foarte importanta pentru administratia locala deoarece va contribui la dezvoltarea turismului in zona, dar si la imbunatatirea aspectului comunei", a precizat primarul comunei Limanu. Valoarea totala a programului de reabilitare a drumurilor comunale se ridica la aproximativ un milion de euro. Nu numai drumurile care sunt prinse in programul Sapard vor fi supuse modernizarii. In acest sens, seful administratiei publice locale a anuntat ca, in perioada urmatoare, vor fi reabilitate toate drumurile comunale astfel incat populatia sa nu mai sufere de pe urma ploilor, iar comuna sa fie una deosebita, care sa intampine asa cum se cuvine turistii.

Energie electrica in toata comuna

Un alt obiectiv prioritar al Primariei Limanu este cel al continuarii lucrarilor de implementare a retelei de energie electrica pe toata raza comunei. Programul a fost demarat de scurt timp si presupune extinderea electrificarii in noile cartiere construite la nivelul comunei. "Pentru familiile care locuiesc in cartierele noi din Limanu, 2 Mai si Vama Veche, Primaria si Consiliul local au realizat demersurile necesare pentru extinderea sistemului electric, astfel incat, la finalul lucrarilor, si ei sa beneficieze de curent electric. La nivelul comunei sunt sase astfel de zone care nu beneficiaza de retea de energie electrica, iar pentru acest obiectiv am obtinut fonduri prin programul guvernamental "Electrificare rurala"", a mentionat Nicolae Urdea. Acest program a fost precedat de cel al reparatiei si modernizarii instalatiilor de iluminat din intreaga comuna. Totodata, au fost finalizate si lucrarile de montare a retelei de aductiune apa potabila, de noua retea beneficiind aproximativ 2000 de locuitori ai comunei.

Atragerea de fonduri externe, prioritate pentru administratia locala

Pentru perioada urmatoare, primarul comunei Limanu are in vedere realizarea altor obiective care vor putea fi implementate prin atragerea de fonduri externe. "Primaria Limanu are in vedere refacerea sistemului de irigatii de la nivelul comunei si, ceea ce este foarte important, realizarea instalatiei de canalizare in localitatile 2 Mai si Vama Veche", a precizat primarul Urdea. Totodata, acesta a subliniat faptul ca, in prezent, la nivelul comunei se lucreaza la reparatiile curente ale institutiilor de invatamant, dar si la aprovizionarea acestora cu lemne pentru perioada iernii. In alta ordine de idei, Nicolae Urdea a afirmat ca reprezentantii Sectiei de Gospodarie din cadrul Primariei se ingrijesc, in perioada sezonului estival, de mentinerea curateniei la nivelul comunei prin ridicarea gunoiului menajer, dar si prin intretinerea spatiilor verzi. In acest context, primarul Urdea a mentionat ca un proiect al Primariei si Consiliului Local Limanu este acela al construirii unei gropi ecologice de gunoi, acest obiectiv urmand a fi realizat doar in conditiile in care vor fi atrase fonduri externe, deoarece constructia presupune o serie de amenajari costisitoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii