Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planuri mari pentru dezvoltarea infrastructurii la Limanu Promenadă la 2 Mai şi construirea unui nou drum spre Bulgaria

ro

30 Oct, 2014 00:00 1992 Marime text
Planuri mari pentru sezonul estival care se apropie. Autorităţile locale din Limanu au decis să transforme un drum destul de aglomerat în promenadă şi să construiască altul separat, pentru autoturisme. Mulţi turişti se expun pericolului şi împart acest drum cu maşinile de mare tonaj care tranzitează localitatea în traseul lor spre Bulgaria.

Primarul Nicolae Urdea a declarat că unica soluție de a-i proteja pe turişti este cea de a le amenaja un drum pietonal. „2 Mai este o zonă turistică unde, după cum se ştie, vara vin foarte mulţi oameni să se relaxeze. Turiştii care sunt cazaţi în pensiunile situate la intrarea în staţiune se deplasează pe acest drum spre plajă şi riscă să fie loviţi de maşinile de mare tonaj care vin din port. Vrem să eliminăm orice pericol şi dorim ca, pe drumul actual, ce se întinde pe o lungime de 900 de metri, să amenajăm o promenadă şi să facem altul separat, la 70 de metri distanţă de acesta. Totodată, vrem să oferim ocazia mai multor agenţi economici de a deschide terase sau de a-şi face chioşcuri de suveniruri lângă promenadă“, a afirmat primarul Nicolae Urdea.

Acesta a adăugat că va încerca să atragă fonduri europene în noul exerciţiu financiar 2014 - 2020. „Estimăm că lucrările la noul drum depăşesc 200.000 de euro şi vom încerca să obţinem fonduri europene, pentru că este vorba totuşi de un proiect de amploare. Deşi e un drum birocratic anevoios, avem încredere că, din 2016, turiştii vor avea posibilitatea de a se plimba pe noua promenadă“, a explicat primarul.

 Drum de exploatare agricolă, transformat în drum transfrontalier?


 Nu doar proiectul pentru promenada turistică de la 2 Mai se află pe lista de priorităţi a şefilor din administraţia publică locală. „În prezent, avem în derulare un proiect desfăşurat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), măsura 1.2.5., în cadrul căruia se reabilitează şi se asfaltează un drum extravilan, care va ajuta la dezvoltarea sectorului economic şi chiar turistic în regiune. Fiind un drum foarte apropiat de localităţi, va deveni unul strategic şi va fi intens utilizat. Până acum, s-a intervenit la nivelul a 20% din totalitatea lucrărilor“, a declarat primarul comunei Limanu, Nicolae Urdea. De altfel, reprezentantul autorităţii locale a spus că, până în prezent, sunt asfaltate peste jumătate din suprafeţele străzilor, iar celelalte sunt pietruite, urmând să se toarne covorul asfaltic în limita posibilităţilor. „Administraţia publică locală are în proiect asfaltarea altor două căi de acces, în nordul şi în sudul comunei, care vor face legătura localităţii cu drumul extravilan. Acesta este un proiect care ar trebui realizat integral cu bani de la bugetul local şi care prevede asfaltarea unui suprafeţe de aproximativ un kilometru şi jumătate de drum. Aşteptăm cu mare interes deschiderea noilor linii de finanţare pentru drumuri. De infrastructură avem cea mai mare nevoie“, a mai spus gospodarul-şef al comunei Limanu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii