Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pescuitul sportiv şi artele marţiale, noi nişe de promovare a oraşului Eforie

ro

02 Apr, 2015 00:00 1610 Marime text
Promovarea oraşului Eforie se realizează pe mai multe axe. Dacă staţiunea a început deja să îşi facă un nume în turismul balnear, Primăria Eforie promovează acum şi alte resurse interne. De pildă, pentru prima dată, anul acesta va fi organizat la Eforie un festival al pescarilor. Pescuitul a fost un segment lăsat în umbră la Eforie, deoarece turismul a fost protagonistul proiectelor implementate în zonă. Administraţia publică locală a oraşului Eforie a obţinut banii cu sprijinul Uniunii Europene. Noul proiect aflat în atenţia Primăriei este intitulat „Festivalul pescarilor - Eforie“ şi este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit. „Deja a fost publicată pe portalul achiziţiilor publice licitaţia privind cheltuielile pentru promovarea Festivalului Pescarilor de la Eforie. Am estimat valoarea contractului la 570.200 de lei, vom vedea însă care va fi valoarea finală. 31 martie a fost ultima zi de primire a ofertelor, acum suntem în procedura de evaluare şi vom desemna un câştigător“, a precizat primarul Ion Ovidiu Brăiloiu.
 
Nu doar pescuitul este însă promovat şi sprijinit de autoritatea locală, ci şi sportivii. În perioada 28 - 29 martie, a avut loc, la Napoli, Campionatul European de Karate Tradiţional Fudokan-Shotokan, pentru cadeţi, juniori, tineret şi seniori. La evenimentul sportiv de talie europeană au participat peste 500 de sportivi din 24 de ţări. Oraşul Eforie a fost, de asemenea, printre portdrapelele participante. „La această competiţie, clubul nostru, condus de Niculae Dumitrescu - 6 Dan şi Dănuţ Ciucu - 3 Dan, a participat cu doi sportivi: Edna Ege Ciorabai - la categoria Juniori feminin, care s-a clasat pe al treilea loc pe podium, obţinând o medalie de bronz la proba de Fuku-go, şi Alexandru Păun - la Seniori, care s-a clasat pe locul al cincilea la proba de Fuku-go“.

Meritele sportivilor de la Eforie sunt cu atât mai mari cu cât şi la cea de-a XXIV-a ediţie a Campionatului Naţional de Karate Tradiţional Fudokan Shotokan, organizat la Izvorani, în perioada 15-16 martie, sportivii susţinuţi de autorităţile locale de la Eforie au obţinut medalii de bronz la proba de Fuku-go. Atunci, pe podium, au urcat aceiaşi sportivi, reuşind astfel calificarea la Campionatul European.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii