Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pe 28 noiembrie are loc inaugurarea oficială Parcul central şi after school-ul, proiectele de succes ale anului 2015 la Topraisar

ro

01 Oct, 2015 00:00 2390 Marime text
După ce s-a finalizat cu succes proiectul Centrului after school de la Topraisar, primarul Stelian Gheorghe şi-a mutat atenţia către un alt plan ambiţios: noul parc din localitate, care este acum aproape gata. Mici retuşuri mai sunt necesare până la finalizarea lucrărilor la una dintre investiţiile pentru care administraţia publică locală a depus eforturi susţinute. „Este un proiect frumos, care încununează o perioadă de muncă asiduă. Pot spune că am avut ceva emoţii că vom pierde banii. Este vorba despre o investiţie de aproximativ 180.000 de euro, dar, pentru obiectivul realizat, pot spune că este chiar o sumă modică. Am mai avut însă o colaborare cu firma constructoare şi ştim că îşi dă tot interesul pentru ca totul să iasă bine. Am încredere că vom avea, poate, cel mai frumos parc din judeţ“, a declarat primarul Stelian Gheorghe.

Iar proiectele administraţiei publice locale nu se opresc aici. Gospodarul-şef a dezvăluit că intenţionează ca, după finalizarea lucrărilor de la parc, poate din primăvară, pe terenul din spate să amenajeze un stadion ultramodern pentru sportivii din Topraisar. Deşi localitatea beneficiază de un astfel de teren de sport modern, dotat cu gazon artificial şi tribune, acesta deserveşte însă şcoala şi Centrul after school.

Drumurile, o prioritate


Alături de investiţiile constante în aspectul localităţii şi în educaţia elevilor, primarul Stelian Gheorghe depune eforturi susţinute şi pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Topraisar. După ce, la începutul anului, Primăria comunei a făcut recepţia unei lucrări de anvergură - proiectul de reabilitare a drumului tehnologic de 12 kilometri destinat utilajelor agricole -, administraţia locală se găseşte, din nou, în mijlocul unor ample lucrări de asfaltare. Lucrările, atât de necesare, se realizează după ce, la Topraisar, s-a realizat reţeaua de canalizare.

„Ştim că una dintre cele mai mari necesităţi ale localnicilor din Topraisar este cea a drumurilor asfaltate. Până acum, pot spune că sunt bucuros că arterele cele mai circulate din comună au fost modernizate. Avem proiecte pentru asfaltarea şi modernizarea drumurilor în implementare şi altele în lucru. Dar este vorba despre sume foarte mari, despre proiecte care au un parcurs birocratic greoi, de aceea lucrurile nu se mişcă în ritmul pe care ni-l dorim cu toţii. Dacă ar depinde doar de noi, până acum, Topraisarul ar fi fost precum oraşul la capitolul străzi“, a declarat primarul comunei Topraisar, pentru ZIUA în Judeţ.

De altfel, chiar acum se lucrează în cadrul unui proiect care prevede asfaltarea a 21 de străzi. „Obiectul contractului constă în modernizarea a 9,07 kilometri de străzi de interes local din Topraisar. De asemenea, constructorul va amenaja 37 de rigole carosabile, precum şi 127 de cămine la cotă. Străzile care urmează a fi modernizate sunt: Muşcatei, Mereni, Trandafirului, Garofiţei, Brânduşei, Spicului, Şcolii, Piersicului, Macului, Dobrogei, Bujorului, Caişilor, Zambilelor, Panseluţei, Cretei, Crinului, Stejarului, Plopilor, Narcisei, Scurtă, Grâuşorului, Soarelui şi Victoriei. Lucrările sunt necesare întrucât aceste sectoare interioare de drum au fost afectate din cauza altor investiţii importante în infrastructură, şi anume introducerea reţelei de gaze şi de canalizare. Este un proiect care costă aproximativ 9 milioane de lei. Din aceşti bani însă, Ministerul Dezvoltării Regionale a făcut până acum, zilele trecute, doar o singură plată, de 160.000 de lei“, a spus primarul Stelian Gheorghe.
 
Şi pentru că atât parcul, cât şi Centrul after school sunt două dintre lucrările mari ale acestui an, primarul doreşte ca acestea să fie prezentate oamenilor aşa cum se cuvine. De aceea, gospodarul-şef le pregăteşte o surpriză locuitorilor comunei, pe data de 28 noiembrie. „Vom face inaugurarea oficială a noului parc din comună, dar şi a Centrului after school, un proiect de suflet pe care acum ne bucurăm să îl vedem construit. Avem pregătite câteva surprize, dar, deocamdată, nu voi dezvălui nimic“, a declarat Stelian Gheorghe.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii