Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Niciun drum de pământ, promisiunea pentru anul viitor Dar de Crăciun pentru copiii din Lumina - un nou corp de şcoală

ro

03 Dec, 2015 00:00 3095 Marime text


Comuna Lumina devine tot mai frumoasă pe zi ce trece. Proiectele depuse de Consiliul Local şi Primăria Lumina pe mai multe axe de finanţare au început să dea roade. Astfel, în doar zece zile, vor avea loc recepţia şi inaugurarea noului corp de şcoală din localitate.
 
„Noua clădire a şcolii este gata! Finisajele au fost terminate, mobilierul a venit. Aşteptăm nerăbdători ca elevii comunei să înveţe într-o şcoală modernă. Clădirea este dotată cu opt săli de studiu, dintre care şase sunt săli de clasă propriu-zise şi două sunt laboratoare“, a declarat primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru.
 
Lucrările de reabilitare şi extindere a şcolii generale au costat aproximativ 1,8 milioane de lei, însă Primăria a suportat doar cofinanţarea de 2% din valoarea proiectului, restul banilor provenind de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
 
Un alt proiect care are ca termen scadent data de 30 decembrie a acestui an este pietruirea tuturor drumurilor de pământ din comună. Potrivit, gospodarului-şef, Dumitru Chiru, în acest moment se munceşte de zor ca toate aceste drumuri să fie reabilitate cu piatră, mai ales că banii sunt alocaţi de la bugetul Consiliului Judeţean Constanţa. Primarul adaugă faptul că au fost reluate lucrările de alimentare cu apă în localitatea Sibioara, iar la Oituz au început cele de la reţeaua de canalizare.

„Ca în fiecare an, locuitorii comunei Lumina nu vor primi nimic de sărbători!“


Pentru a evita suspiciunile de „pomeni electorale“, cât şi cheltuirea banilor din bugetul local, primarul Dumitru Chiru a afirmat că „nu se fac pachete pentru elevi sau pensionari“. „Eu nu am dat niciodată pachete, tocmai pentru a evita cheltuirea banilor din buget pe probleme de acest gen“, a explicat Chiru.
 
Şeful autorităţii publice locale anunţă însă că, de sărbători, Căminul Cultural Lumina va găzdui atât serbări, cât şi alte activităţi distractive organizate de Primărie şi Consiliul Local, în colaborare cu şcoala generală din comună. Tot pentru a evita costuri suplimentare, primarul a mai anunţat că întreaga comună va fi împodobită cu beculeţele colorate care au fost folosite şi în anii trecuţi.
 
Alexandru Vlădescu este student al Facultăţii de Litere, specializarea Jurnalism, Universitatea „Ovidius“ Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii