Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicio societate nu vrea să se ocupe de proiectul alimentării cu apă în Negreşti Asfaltarea comunei Cobadin, o prioritate

ro

04 May, 2016 00:00 3109 Marime text


Comuna Cobadin ar putea beneficia de reabilitarea străzilor şi a drumurilor comunale, dacă administraţia va obţine finanţare pentru proiectul pe care îl are în plan. De aceea, autorităţile locale au finalizat documentaţia şi au depus proiectul în urmă cu două luni, însă acesta a rămas în evaluare, întrucât reprezentanţii autorităţilor locale n-au primit răspuns nici până acum. Totuşi, dacă proiectul va fi eligibil, comuna s-ar putea îmbogăţi cu aproximativ un milion de euro din fonduri guvernamentale, bani pe care va trebui să îi utilizeze pentru asfaltarea a opt kilometri de străzi din satele arondate unităţii administrativ-teritoriale.
 
De altfel, pentru a vedea dacă proiectul este eligibil, Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a trimis o echipă să facă o verificare în teren. Reprezentanţii AFIR au dorit să afle, printre altele, dacă administraţia locală a comunei Cobadin a mai obţinut finanţare europeană pentru asfaltarea drumurilor. Într-adevăr, Cobadin a mai primit finanţare, prin programul SAPARD, în anul 2004, pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor din comună, dar pentru pietruire, nu şi pentru asfaltare. 9,6 kilometri de drum din localitatea Cobadin, 3,4 kilometri în satul Viişoara şi un kilometru în localitatea Negreşti s-au pietruit atunci. Rămâne de văzut dacă finanţarea europeană atrasă de comună în 2004 va reprezenta un impediment de această dată. 



Totuşi, reabilitarea drumurilor rămâne o prioritate a autorităţilor locale din Cobadin, care lucrează, în această perioadă, la documentaţia unui alt proiect pentru asfaltarea a încă şase kilometri de drumuri. 
 

„Administraţia locală intenţionează să depună acest proiect pentru finanţare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Menţionez că Primăria Cobadin a mai alocat din bugetul propriu 500.000 de lei pentru pietruirea unor drumuri din comună“, a precizat primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi.


Un alt proiect aflat în atenţia autorităţii publice locale vizează alimentarea cu apă a comunei Negreşti. Ultimele analize prelevate din puţul de unde satul se alimentează cu apă au arătat că există o concentraţie mare de nitriţi. Deşi apa este bună de consum pentru adulţi, nu este recomandată pentru copiii cu vârste mai mici de trei ani.
 
În următoarea etapă, Primăria Cobadin a organizat o licitaţie pentru forarea unui nou puţ. După ce agentul economic a demarat lucrările, s-a retras brusc, întrucât a descoperit nişte caverne subterane. Lucrările au fost sistate şi contractul reziliat.
 
Cum nu mai avea cine să preia lucrarea, autorităţile locale se pregătesc să caute o altă firmă, care să foreze un nou puţ, la o adâncime de 300 de metri. Administraţia se află în discuţii avansate cu o societate din Mehedinţi, specializată în forare de puţuri, însă până la această oră nu s-a decis nimic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii