Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moş Crăciun ajunge şi la Topalu! Peste 900 de pachete, împărţite de Primărie

ro

19 Dec, 2016 00:00 4189 Marime text
Deşi sărbătorile de iarnă bat la uşă, iar mai toate administraţiile locale iau o pauză în această perioadă, Primăria Topalu continuă eforturile pentru modernizarea comunităţii. 

În întâmpinarea sărbătorilor, Consiliul Local Topalu a aprobat acordarea a 680 de pachete cu alimente pentru familiile din comună. 256 de pachete vor primi şi copiii.

„Oamenii trebuie să simtă bucuria sărbătorilor de iarnă. Să simtă bucuria Naşterii Domnului. Consilierii locali au aprobat ca suma de 20.000 de lei să fie direcţionată de la bugetul local pe pachete pentru sărbători. Nu vorbim de pachete sociale, ci de pachete pentru toate familiile şi toţi copiii. Cred că măcar un strop de fericire dacă aducem în inimile şi ochii lor, tot am reuşit ceva”, a afirmat gospodarul-şef al comunei Topalu, Valentin Stanciu.
 
De asemenea, principalele artere ale comunei au fost împodobite cu ghirlande luminoase menite a întâmpina sărbătorile. Administraţia a achiziţionat, de curând, mai multe instalaţii ornamentale noi, însă, în mare parte, vor fi utilizate cele din anii precedenţi.
 
De curând, administraţia locală a finalizat implementarea proiectului - în valoare de 467.515 lei fără TVA - privind asfaltarea a 1,5 kilometri de drumuri comunale. Proiectul, realizat cu bani de la bugetul de stat, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), prevede modernizarea şi reabilitarea străzilor Salcâmului, Nufărului, Dorului şi Panseluţei.
 
Pe agenda autorităţii locale de la Topalu se află şi proiectul privind introducerea unei reţele de canalizare în comună. „Întrucât bugetul Primăriei este foarte mic şi nevoile sunt mari, ne-am adaptat şi am depus acest proiect pentru finanţare europeană. Am strâns documentaţia necesară, inclusiv cererea de finanţare europeană, proiectul aflându-se acum pe mesele specialiştilor europeni”, a afirmat şeful autorităţii publice locale. Dacă proiectul va fi aprobat, comuna Topalu va primi un milion de euro pentru amplasarea a 13 kilometri de conducte de canalizare, dar şi pentru instalarea unei staţii de epurare în Topalu.

În atenţia autorităţii publice locale se află şi problema câinilor maidanezi. În ultima vreme, aceştia s-au înmulţit atât de mult, încât administraţia nici nu mai ştie câţi sunt liberi pe drumurile comunei. Pentru a diminua numărul acestora, de curând, Primăria Topalu a încheiat un contract cu Luceafărul SRL, o societate specializată în strângerea câinilor vagabonzi. Până acum, au fost desfăşurate două acţiuni de colectare a acestora. 20 de suflete nu vor mai hoinări pe străzi, ci vor locui în adăposturi speciale.
 
Conform contractului, administraţia va plăti aproximativ 330 de lei pentru fiecare câine capturat, transportat, deparazitat, vaccinat şi hrănit în adăposturi speciale timp de două săptămâni, adică termenul dat de lege. Dacă maidanezii prinşi nu vor fi adoptaţi în termen de 15 zile, aceştia vor fi eutanasiaţi şi neutralizaţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii