Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:39 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modernizarea centrelor culturale din Ovidiu şi Poiana, două proiecte de anvergură demarate la iniţiativa edilului-şef George Scupra

ro

29 Jan, 2015 00:00 1678 Marime text
Centrele culturale din Ovidiu şi Poiana vor avea în curând o nouă faţă, mult mai modernă şi în conformitate cu cerinţele europene. Iniţiatorul proiectelor de modernizare este chiar edilul-şef al oraşului Ovidiu, George Scupra. Poitrivit primarului, valoarea investiţiei de la Centrul Cultural Ovidiu este de 1.148.925 de lei, 10% din sumă reprezentând partea de cofinanţare de la bugetul local şi 90% sunt bani din bugetul statului, mai precis de la CNI.
 
„Reabilitarea cuprinde lucrări de arhitectură interioară, de rezistenţă, înlocuire instalaţii termice, sanitare şi climatizare. Totodată, sala de spectacole va beneficia de sistem de sunet şi lumini moderne, pereţii vor fi izolaţi fonic, şi va fi montat şi un sistem de ventilaţie conform necesităţilor, dar şi un generator automatizat de 55kw“, a explicat şeful autorităţii publice locale de la Ovidiu. Lucrările începute au ca termen de finalizare 25 aprilie anul în curs, moment în care vom deschide şi programul săli de spectacole al Centrului Cultural Ovidiu“, a adăugat edilul-şef George Scupra. Lucrările implică nu doar modernizarea şi mărirea spaţiilor, dar prevede şi amenajarea unei biblioteci, a unei săli de spectacole şi a uneia de lectură. Va fi ridicat şi un foaier şi va fi amenajat un spaţiu IT, dar vor fi create şi noi spaţii de birouri şi dependinţe. Clădirea este veche de 55 de ani şi de un deceniu nu mai era funcţională, din cauza gradului mare de degradare.

 Cămin cultural modern şi la Poiana

 Cât priveşte stadiul lucrărilor de la Căminul Cultural din Poiana, primarul a explicat că acestea se încadrează în termenul prevăzut. În luna decembrie au fost încheiate lucrările de la acoperişul clădirii, urmând ca până la 1 iunie, de Ziua Copilului, lucrările de extindere şi reabilitare, implicând zidărie şi refacere pereţi, tencuieli, pavaje, pardoseli, scări, izolaţii, montat geamuri şi sistem de ventilaţie să fie finalizate. Nu în ultimul rând, proiectul cuprinde lucrări capitale şi la instalaţiile electrică, sanitară şi termică, inclusiv lucrări de rezistenţă a clădirii. Lucrările de reabilitare de la cele două instituţii de cultură au fost demarate la finalul lunii octombrie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii