Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mobilier nou pentru gradinitele din comuna Crucea

ro

14 May, 2004 00:00 832 Marime text

Proiecte in sprijinul comunitatii

Institutiile de invatamant prescolar din satele Crucea, Galbiori, Siriu, Baltagesti, Stupina si Crisan au fost dotate, recent, cu mobilier nou * In perioada imediat urmatoare, scoala generala din satul Stupina va fi reabilitata si modernizata printr-un program guvernamental * Primarul Gheorghe Frigioi spera ca populatia comunei sa gaseasca in persoana sa un sprijin, un ajutor, mereu pregatit sa dea sfaturi * In prezent, la nivelul comunei, numarul somerilor este in continua scadere

Comuna Crucea, cu satele aferente Galbiori, Siriu, Baltagesti, Stupina si Crisan, este asezata in partea de nord-vest a judetului, pe DN 2A Constanta - Bucuresti. Conform rezultatelor recensamantului populatiei realizat in februarie 2002, populatia comunei este formata din 3462 de persoane. De-a lungul anilor, locuitorii comunei au fost mai numerosi, insa, din cauza diferitelor probleme, o parte dintre acestia au migrat spre oras. Nici in prezent, populatia localitatii nu a scapat in totalitate de probleme, insa toate doleantele cetatenilor sunt cunoscute de administratia publica locala, care face demersurile necesare pentru a le rezolva. In acest context, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, declara ca vrea sa ofere oamenilor conditii cat mai bune de viata. "La sediul primariei sosesc zilnic zeci de cetateni care se confrunta cu grave probleme. Acestia vin aici pentru a cauta o solutie de rezolvare a situatiei in care se afla, primaria fiind, in multe cazuri, principala institutie care poate sa ii ajute. Pentru asta, vreau ca oamenii sa fie constienti de faptul ca pot gasi in persoana primarului un sprijin, un ajutor, care oricand poate sa le dea cel putin un sfat", a mentionat Gheorghe Frigioi.

Reabilitarea institutiilor de invatamant

Unul dintre obiectivele primarului din Crucea pentru aceasta perioada este reabilitarea institutiilor de invatamant din comuna. In opinia acestuia, elevii trebuie sa isi desfasoare activitatile scolare intr-un mediu cat mai adecvat, propice desfasurarii orelor de curs. De aceea, in aceasta saptamana s-a finalizat actiunea de dotare cu mobilier nou a tuturor gradinitelor din comuna. "Gradinitele din satele Crucea, Galbiori, Siriu, Baltagesti, Stupina si Crisan au fost dotate cu mobilier nou, care sa corespunda standardelor impuse de specialistii din domeniu", a precizat primarul Frigioi. Totodata, seful administratiei locale din Crucea a anuntat ca recent s-a reusit cuprinderea scolii generale din satul Stupina in programul guvernamental privind reabilitarea si modernizarea institutiilor de invatamant. In ceea ce priveste acest obiectiv, primarul comunei spera ca lucrarile de modernizare a unitatii sa fie demarate cat mai curand, astfel incat elevii scolii sa isi desfasoare activitatea intr-un mediu deosebit, favorabil procesului instructiv-educativ.

Numarul somerilor, in continua scadere

Principala problema a locuitorilor din Crucea este, asa cum bine se stie, saracia. Aceasta este cauzata, in principal, si de faptul ca aproape doua treimi din populatia comunei nu are un salariu si un loc de munca stabil. Potrivit declaratiilor primarului Gheorghe Frigioi, in aceasta perioada, o alta mare realizare a autoritatilor locale a fost scaderea numarului somerilor de la nivelul comunei. "Pentru persoanele care vor sa munceasca, am identificat o serie de locuri de munca conform pregatirii lor, dar si potrivit prevederilor Legii 416", a mai spus primarul Frigioi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii