Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lumina a atras două investiţii private

ro

07 Nov, 2013 00:00 2482 Marime text
Pe raza localităţii conduse de primarul Dumitru Chiru funcţionează din luna septembrie un cabinet psihologic, care se adresează copiilor diagnosticaţi cu autism, sindromul Down sau sindromul ADHD.
Cabinetul, deschis în incinta fostei unităţi militare, aparţine Asociaţiei Insula Copiilor din Constanţa. În cadrul centrului, trei asistente se ocupă de tratamentul copiilor cu probleme. „Am pus la dispoziţia Asociaţiei spaţiul necesar, astfel încât copiii să nu se mai deplaseze din Lumina la Constanţa pentru tratament”, a explicat primarul Dumitru Chiru.

Momentan, 30 de copii sunt beneficiarii acestui centru psihologic, care se adresează deopotrivă localnicilor din satele Sibioara, Oituz şi Lumina, cât şi cetăţenilor din Ovidiu şi Năvodari. Şeful autorităţii locale a precizat că săptămâna aceasta îşi va deschide porţile şi un cabinet stomatologic, în cadrul căruia toţi copiii din comună vor beneficia o dată pe an de o vizită gratuită. Primarul Dumitru Chiru a precizat că în cazul celor două cabinete, autoritatea locală a pus la dispoziţie cu titlu de gratuitate doar spaţiul necesar. Dotarea celor două centre a fost asigurată de fiecare investitor în parte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii