Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările la şcoala din Viişoara, cu toată viteza înainte 1.200 de copii vor primi daruri de la Moş Crăciun (galerie foto)

ro

10 Dec, 2015 00:00 7032 Marime text


Ca orice bun gospodar, primarul comunei Cobadin încearcă să valorifice fiecare zi în care vremea este încă prielnică lucrărilor de exterior. Iar Cristian Telehoi chiar nu se poate plânge că nu are de lucru. În comuna Cobadin, una dintre cele mai mari unităţi administrative de pe raza judeţului, sunt în derulare o mulţime de lucrări menite să aducă localnicilor confort.

Astfel, în aceste zile, se lucrează cu toate forţele la noua şcoală din satul Viişoara. „Am avut plăcuta surpriză să văd că firma care şi-a adjudecat contractul pentru construcţia noului corp de şcoală lucrează foarte bine. După ce, în octombrie, s-a lucrat din plin la fundaţia noii şcoli, săptămâna aceasta au ajuns deja la etajul superior. Dacă vremea va fi bună, adică nu vor fi precipitaţii şi ger, constructorul a promis că va turna şi placa superioară, iar după aceea, în funcţie de vreme, vom continua lucrările“, a precizat, pentru ZIUA în judeţ, primarul Cristian Telehoi.
 
„Licitaţia a fost câştigată de Setconstruct SRL, din Constanţa, valoarea lucrării este de aproximativ 2,5 milioane de lei, fără TVA, iar proiectul va fi sprijinit cu bani de la Ministerul Dezvoltării. După finalizarea lucrărilor, în jur de 200 de elevi vor beneficia de o şcoală nouă, modernă, cu dotări de ultimă generaţie. Noua clădire va fi dotată cu toate cele necesare şi va avea o suprafaţă utilă mai mare decât imobilul vechi. Şcoala va avea grupuri sanitare, centrală termică, săli de clasă, magazii, cancelarie şi o suprafaţă construită mult mai generoasă decât vechea clădire“, a mai declarat primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi.

Nemulţumire mare - lipsa unui puţ cu apă potabilă, la Negreşti

Deşi este satisfăcut de ritmul lucrărilor de la şcoala din Viişoara, primarul are însă o mare nemulţumire legată de un alt proiect, de această dată, derulat în satul Negreşti. „La Negreşti, aveam o mare problemă cu apa. Este singura localitate în care nu avem apa dată la RAJA şi nici nu o putem da încă. Ultimele analize prelevate din puţul de unde satul se alimentează cu apă au arătat că există o concentraţie mare de nitriţi. Apa este bună de consum, însă pentru adulţi, dar nu şi pentru copiii de sub trei ani. De aceea am demarat o licitaţie pentru forarea unui nou puţ. S-a prezentat o firmă, Bio Eco Technology System SRL, care s-a apucat de forat, dar după zece metri a dat de nişte caverne subterane. Administratorul firmei s-a speriat şi a plecat, astfel că lucrările au fost sistate şi, mai mult, am fost nevoiţi să reziliem contractul. Suntem aşadar într-o situaţie mai neplăcută aici. Valoarea lucrărilor nu era deloc de neglijat - 250.000 de lei, dar ce ne facem când intervine neseriozitatea? Sperăm să rezolvăm în cel mai scurt timp această problemă, pentru că este o realmente importantă“, a mai spus primarul Cristian Telehoi, pentru ZIUA în Judeţ.
 
Schimbând registrul, primarul spune însă că este bucuros că anul acesta le poate oferi elevilor de până în clasa a VIII-a câteva daruri de la Moş Crăciun. „Am alocat deja, prin Hotărâre de Consiliul Local, suma de 60.000 de lei pentru cei aproximativ 1.200 de elevi şi preşcolari pe care îi avem în comună. Aceştia vor primi darurile în cadrul unui spectacol pe care l-am pregătit pentru ei la Casa de Cultură din Cobadin pe data de 17 decembrie. Cine nu va putea veni însă va primi darurile la şcoală“, a adăugat gospodarul-şef de la Cobadin.
 
Şi pentru că spiritul sărbătorilor de iarnă este deja prezent, primarul spune că, deşi nu a avut bani pentru a mai cumpăra noi instalaţii de sărbătoare, cele vechi au fost reparate şi recondiţionate, astfel că în această perioadă se lucrează la montarea lor în toate satele arondate comunei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii