Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:05 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrările de infrastructură continuă la Lumina cu noua echipă la cârmă - Ioan Roman, primar, Tatian Mirea, vice

ro

07 Jul, 2016 00:00 3163 Marime text
 

La Lumina s-a stabilit echipa de conducere responsabilă de bunăstarea localităţii. Noul primar ales, Ioan Roman, va face echipă comună cu viceprimarul Tatian Mirea.
 
Astfel, cei doi au de continuat proiectele începute de vechea conducere a Primăriei Lumina. Unul dintre acestea se referă la asfaltarea drumurilor. Printre drumurile asfaltate deja se numără străzile Narciselor, Mării, 22 Decembrie şi Câmpului. Cele patru străzi au căpătat o nouă înfăţişare datorită noilor straturi de asfalt.
 
Mai mult, Primăria Lumina a obţinut finanţare de patru milioane de euro de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru introducerea alimentării cu apă potabilă în localitatea Sibioara, introducerea reţelei de canalizare şi construirea unei staţii de epurare la Oituz. De altfel, de curând, autorităţile locale au reuşit să pietruiască toate drumurile din satele Oituz şi Sibioara.
 
Pe de altă parte, trebuie să reamintim că locuitorii din comuna Lumina se bucură de un loc în care se pot relaxa şi odihni. Este vorba despre Parcul Central Lumina, obiectiv pentru realizarea căruia administraţia locală a investit 1,2 milioane de lei noi. Au fost turnate trotuare, au fost montate băncuţe şi tobogane şi au fost plantate flori. Parcul are o suprafaţă de 3.400 de metri pătraţi şi trebuia să fie inaugurat în toamna anului trecut. Din cauza vremii geroase, lucrările au fost sistate şi au fost reluate în această primăvară. Cu alte cuvinte, centrul localităţii Lumina a căpătat un nou aspect. La toate aceste proiecte, finanţate de MDRAP, Primăria Lumina a venit cu o cofinanţare de 2%, conform şefului administraţiei publice locale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii