Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:25 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări „pe repede înainte“, la Nicolae Bălcescu Biserica de la Dorobanţu, sfinţită de sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena

ro

26 Mar, 2015 00:00 5005 Marime text
În luna decembrie a anului 2013, un teren fără destinaţie din comuna Nicolae Bălcescu a primit binecuvântarea lui Dumnezeu pentru ca pe suprafaţa sa să fie ridicat un lăcaş de cult.

Nu a trecut nici un an şi jumătate, iar acum, pe ruinele fostului IAS Nicolae Bălcescu, construcţia este deja în picioare. „Am încheiat în mare lucrările de la biserica din Dorobanţu. Dacă vremea ţine cu noi, iar treburile se mişcă în direcţia pe care ne-o dorim, sperăm ca, în ziua sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, să ajungem să o sfinţim. În prezent, la lăcaşul de cult se lucrează la montarea plăcilor de gresie“, a declarat primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan. Întreaga investiţie a costat aproximativ 100.000 de lei, bani de la bugetul local, dar a existat şi un sponsor important care a contribuit la realizarea acestui lăcaş de cult. Biserica din satul Dorobanţu va purta hramul „Sfânta Treime“. Însă la Nicolae Bălcescu, aleşii locali nu se îngrijesc doar de biserică. Astfel, un alt obiectiv va purta binecuvântarea Domnului - centrul social care va purta numele Sfântului Pantelimon.

„Avem speranţa ca, în câteva săptămâni, să reluăm lucrările de la centrul social. Ne-am oprit şi pentru că banii de care dispuneam erau insuficienţi, dar şi pentru că, odată cu venirea iernii şi a timpului nefavorabil, nu puteam face un lucru de calitate. Partea bună este că nu avem termen-limită pentru finalizarea lucrării, pentru că o facem din banii proprii, dar şi din donaţii. Totuşi, ne dorim să finalizăm cât mai repede lucrarea, pentru că sunt multe familii defavorizate care au copii şi cărora le-ar prinde bine o asemenea facilitate, mai ales că aici elevii vor mânca o masă caldă şi vor fi ajutaţi la teme“, a spus primarul comunei Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
 
Schimbând registrul şi trecând de la cele sfinte la cele lumeşti, gospodarul-şef a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, că, în prezent, se lucrează la amenajarea unor staţii de autobuz. „Vom face patru staţii de autobuz în localităţile Nicolae Bălcescu şi Dorobanţu. Aproximativ 8.000 de lei va costa fiecare staţie de călători, pentru că vrem să facem ceva deosebit. Până la jumătate sunt dintr-o placă de beton, iar continuarea, inclusiv acoperişul sunt făcute din lemn, într-un stil rustic. Va fi ceva deosebit oricum, care va înfrumuseţa zona“, a explicat primarul Viorel Bălan.

Nu în ultimul rând, pentru că sărbătorile pascale se apropie cu paşi repezi, primarul a declarat că s-a început, încet-încet, curăţenia de primăvară. „Am început să facem curăţenie, dar vremea este încă rece şi aşteptăm să se mai încălzească zilele următoare. Am început în schimb să plantăm flori, să curăţăm rigolele şi pergolele din faţa Primăriei şi apoi vom face curăţenie, ca de fiecare dată, în toată comuna“, a mai spus primarul de la Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii