Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii satelor Crişan, Şiriu şi Băltăgeşti au transport de persoane spre Hârşova

ro

26 Oct, 2017 00:00 4450 Marime text
Multe sunt doleanţele comunităţilor din mediul rural, dar asigurarea transportului la şi de la locul de muncă aflat în alte localităţi ale judeţului reprezintă una dintre problemele stringente cu care se confruntă.
 
Locuitorii din comuna Crucea şi satele arondate au primit, recent, o veste bună. Potrivit primarului Gheorghe Frigioi, începând cu data de 19 octombrie a acestui an, s-a introdus transportul de persoane cu microbuze pe câteva rute.
 
„Oamenii vor putea circula cu microbuze pe ruta Crişan - Hârşova, cu plecare de la ora 8.30. Cei din şiriu pot ajunge la Hârşova, cursa plecând din sat la ora 8.20. De asemenea, lunea şi vinerea există acum şi o cursă Băltăgeşti - Hârşova, cu plecare din sat la ora 8.45. Pentru că am fost întrebaţi cum se întorc, menţionez că se pot întoarce de la ora 11.20 de la fântână“, a menţionat şeful administraţiei publice locale din Crucea, Gheorghe Frigioi.

Alimentare cu apă potabilă

În altă ordine de idei, primarul localităţii a declarat, pentru ZIUA în judeţ, că se vor finaliza lucrările privind realizarea reţelei de alimentare cu apă din Stupina, Gălbiori, Crişan şi şiriu, localităţi arondate comunei Crucea. „Au fost montate deja rezervoarele de captare a apei, s-au făcut legăturile între puţuri, bazinele de colectare şi reţeaua de distribuţie. Totodată, la finele lunii trecute am semnat punerea în funcţiune a tuturor sistemelor de alimentare cu apă“, a precizat primarul Gheorghe Frigioi.
 
În acest context, oamenii speră că şi drumul din Crişan va fi reasfaltat, astfel încât şoferii de microbuze să poată intra în sat. Întrucât comuna Crucea a reprezentat o prioritate pentru administraţia publică locală, acum, atenţia autorităţilor se îndreaptă spre satele arondate.
 
În paralel, funcţionarii din Primărie au lucrat la documentaţia ce trebuie depusă până la finele acestei luni la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) pentru proiectele acceptate a fi finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Acestea vizează: „Înfiinţare sistem de canalizare ape uzate menajere în sat Gălbiori, com. Crucea, jud. Constanţa“, „Înfiinţare sistem de canalizare ape uzate menajere în sat Stupina, com. Crucea, jud. Constanţa“ şi „Asfaltare drumuri comunale în comuna Crucea, localităţile Crişan şi şiriu“.
 
„Supărarea mea este că nu am găsit înţelegere la unele instituţii deconcentrate, precum Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), pentru a obţine mai repede avizele imperios necesare în documentaţia pe care trebuie să o depunem pentru a putea semna, ulterior, contractele de finanţare cu MDRAPFE“, a afirmat primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii