Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Localnicii au avut un cuvânt de spus Priorităţile anului 2014 în Saraiu

ro

23 Jan, 2014 00:00 2061 Marime text
Un nou an, noi lucrări de infrastructură în Saraiu. Primarul comunei, Dorinela Irimia, a declarat ieri că priorităţile anului 2014 le reprezintă înlocuirea şarpantei la blocul de locuinţe din centru, de altfel singurul bloc de locuinţe din Saraiu,
reabilitarea şi extinderea sediului Primăriei şi amenajarea trotuarelor din localitate. Lucrările se vor realiza cu bani de la bugetul local, susţine primarul Dorinela Irimia. „Investiţiile vor fi suportate din bugetul local. Va trebui să reuşim! Indiferent de situaţie, trebuie să duc la îndeplinire aceste obiective”, a mărturisit şefa autorităţii locale.
 
Demersuri pentru finalizarea sistemului de alimentare cu apă
 
O lucrare la fel de importantă, care trebuie să fie realizată în acest an, presupune racordarea caselor la sistemul de alimentare cu apă. „Intenţionăm să facem racordurile, întrucât ele nu au fost prinse în proiectul iniţial, cel privind realizarea reţelei de alimentare cu apă”, a explicat primarul Dorinela Irimia. Potrivit şefei autorităţii locale, pentru racorduri ar fi necesară sumă de 400.000 de lei. „Vom solicita fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Să vedem dacă se vor aloca sau nu. Aşteptăm şi bugetul local pe 2014, să vedem cum va fi schiţat şi cum putem finanţa racordurile, pentru că este o problemă prioritară finalizarea alimentării cu apă”, a mărturisit şefa autorităţii locale. Amintim că pentru alimentarea cu apă, banii au venit de la Guvern prin Ordonanţa numărul 7/2006, devenită de anul trecut parte componentă a Ordonanţei numărul 28/22 aprilie 2013. Prin intermediul acestui proiect, în localitatea Saraiu s-a înlocuit conducta de apă pe o lungime de 16 kilometri, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 1,4 milioane de lei.
 
Bilanţul anului 2013, prezentat în două şedinţe publice
 
Cetăţenii din întreaga comună au stat de vorbă cu primarul lor week-end-ul trecut. Duminică, 19 ianuarie, şefa autorităţii locale s-a întâlnit la Căminul Cultural cu oamenii din Saraiu, iar cu o zi înainte, pe data de 18 ianuarie, aceeaşi şedinţa a avut loc în localitatea Dulgheru. „În cadrul ambelor şedinţe, mi-am prezentat bilanţul activităţilor desfăşurate în anul precedent, 2013, şi obiectivele pe care doresc să le realizez în 2014”, a mărturisit şefa autorităţii locale.
 
Adresă către Domeniul Public şi Privat Judeţean
 
În cadrul şedinţei de la Saraiu, localnicii i-au cerut şefei autorităţii locale să ia măsuri în privinţa reabilitării Căminului Cultural şi a Dispensarului. Ca atare, în prima şedinţă de Consiliu Local din acest an, primarul Dorinela Irimia va solicita printr-un proiect de hotărâre preluarea clădirii Căminului Cultural Saraiu şi a Dispensarului Saraiu, ambele aflate din anul 2010 în administrarea SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL (SRL-ul Consiliului Judeţean Constanţa). Cele două imobile au fost date în administrarea Domeniului Public şi Privat Judeţean în vederea reabilitării, însă lucrările s-au lăsat aşteptate din 2010 până în prezent. „A plecat medicul de familie, care locuieşte în Hârşova. Sunt nevoită să reabilitez cele două clădiri. Acum să vedem în cât timp vom reuşi să le preluăm în administrarea noastră”, a declarat primarul Dorinela Irimia. Şefa autorităţii locale a precizat că în această săptămână va trimite o adresă reprezentanţilor SC Domeniul Public şi Privat Judeţean SRL, prin care le va explica acestora că, la solicitarea locuitorilor, se doreşte preluarea celor două imobile.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii