Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:26 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investitiile contribuie la bunastarea localnicilor

ro

02 Apr, 2004 00:00 955 Marime text

In Amzacea se lucreaza din plin

Alimentarea cu apa si programul Sapard constituie principalele prioritati ale acestui an * Primaria a achizitionat materiale de constructie pe care le-au acordat localnicilor pentru a-si face curatenie * De Paste vor fi oferite batranilor si familiilor nevoiase 500 de pachete cu alimente

In ciuda dificultatilor financiare care au afectat in ultimii ani comuna Amzacea, s-au reusit totusi demararea si finalizarea unor obiective importante pentru comunitate. Seria lucrarilor importante continua si in acest an. Primarul Constantin Radu face eforturi pentru a atrage in localitate toate programele, fie ele guvernamentale sau cu fonduri nerambursabile, din exterior. In ceea ce priveste anul 2004, "una dintre principalele prioritati este alimentarea cu apa. "Speram sa reusim sa foram inca un put si sa inlocuim conductele astfel incat sa putem asigura necesarul de apa in intreaga comuna, dar mai ales in satul Scarisoreanu, unde sunt probleme mult mai mari", a declarat primarul comunei Amzacea. In prezent, in satul Casicea se lucreaza la inlocuirea vanelor furate, astfel incat sa se reia alimentarea cu apa. Dupa ce scoala din Scarisoreanu a fost renovata cu fonduri de la Banca Mondiala, primaria a reusit sa intocmeasca un dosar ce a fost declarat eligibil, astfel incat in curand vor demara lucrarile de reabilitare a 12 kilometri de drum in satele Scarisoreanu, Amzacea si Casicea. Primarul Constantin Radu spera ca in acest an sa realizeze alimentarea cu energie electrica in cartierul nou din Amzacea, unde deja au fost construite aproximativ 70 de case si unde alte locuinte sunt in lucru. Tot in aceasta zona se va incerca si realizarea sistemului de alimentare cu apa potabila, precum si pietruirea drumurilor noi. De asemenea, in acest an se are in vedere si construirea unui camin cultural in Amzacea, intrucat aici nu exista un asemenea spatiu. Terenul a fost deja stabilit, proiectul si documentatia necesara sunt in lucru, iar cand timpul o va permite, vor demara si lucrarile. Intrucat gradinita din Amzacea functioneaza intr-un spatiu destul de vechi, in acest an se va avea in vedere inlocuirea dusumelelor. Pe perioada vacantei de vara vor incepe si lucrarile la gradinita din satul Casicea. Aceasta va fi refacuta din temelie si va fi marita. Numai in ultima saptamana au fost pietruiti aproximativ 800 de metri de drum in Amzacea, din fonduri proprii, iar acum echipele s-au mutat in satul General Scarisoreanu si apoi vor continua in localitatea Casicea.

Primaria ii ajuta pe nevoiasi

Pentru a veni in sprijinul familiilor care nu au posibilitati financiare, primarul Constantin Radu a alocat fonduri din bugetul local pentru achizitionarea de materiale de constructii. Materialele sunt deja oferite familiilor care doresc sa-si faca curatenie si nu au cele trebuincioase. Sunt ajutate cu precadere familiile care sunt inscrise la ajutor social in baza Legii 416, dar si batranii care nu au bani. Tot cu sprijinul angajatilor de la 416, in comuna s-a facut curatenie. Primaria si Consiliul Local Amzacea a pregatit pachete cu alimente de baza, in valoare de 150.000 lei fiecare. In intreaga comuna vor fi oferite 500 de pachete pentru persoanele care au intr-adevar nevoie de ajutor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii