Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:11 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii în viitorul copiilor, la Valu lui Traian Primăria cumpără mobilier şi echipamente didactice şi IT pentru şcoală (document)

ro

18 Sep, 2014 00:00 4480 Marime text
Anul trecut, elevilor din comuna constănţeană Valu lui Traian li se promitea o şcoală complet nouă. Iată că primarul se ţine de cuvânt şi face tot posibilul pentru ca celor mai mici dintre locuitori să le fie bine şi să meargă cu drag să înveţe.

Ministerul Dezvoltării a semnat, pe 1 aprilie 2013, proiectul prin care în comuna Valu lui Traian unitatea de învăţământ urma să intre într-un amplu proces de extindere şi reabilitare. Reprezentanţii autorităţii locale spun că proiectul se derulează prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 şi presupune reabilitarea clădirii existente a unităţii de învăţământ, dar şi extinderea acesteia cu alte şapte săli de clasă şi laboratoare. Costul acestui proiect a fost de aproximativ 100.000 de lei, licitaţia fiind câştigată de firma SC Capital Project Consulting SRL din Constanţa. Dar construcţia realizată are nevoie şi de utilităţi. De aceea, autoritatea contractantă, adică Primăria comunei Valu lui Traian, a lansat o nouă cerere de oferte pentru un nou contract: „Furnizare dotări pentru obiectivul «Reabilitare şi extindere Şcoala cu clasele I-VIII, localitatea Valu lui Traian» - Lot 1 - Mobilier, Lot 2 - Echipamente didactice şi Lot 3 - Echipamente IT“.

Contractul este împărţit, astfel, pe trei loturi de furnizare pentru dotările necesare aferente. Primăria caută cele mai bune oferte pentru achiziţia de mobilier şcolar, computere portabile, sisteme de supraveghere, videoproiectoare şi materiale pedagogice. Contractul presupune furnizarea de dotări pentru obiectivul „Reabilitare şi extindere Şcoala cu clasele I-VIII, localitatea Valu lui Traian”, după cum urmează: primul lot - mobilier, cu o valoare estimată de 328.416,24 lei; lotul secund - echipamente didactice, în valoare de 458.607,95 de lei, şi lotul al treilea - echipamente IT, în valoare de aproximativ 101.819,88 de lei. Aşadar, pentru întreaga achiziţie, Primăria este dispusă să scoată de la bugetul alocat proiectului aproximativ 888.000 de lei. Durata contractului este de nouă luni de la data atribuirii. Sursele de finanţare pentru acest proiect sunt însă mai multe: bugetul local, bugetul de stat şi Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 3, Domeniul de intervenţie 3.4.

În vederea selectării ofertanţilor câştigători, autoritatea contractantă va ţine cont în proporţie de 95% de preţul ofertei - componenţa financiară şi 5% pentru componenţa tehnică, adică pentru perioada de garanţie acordată produselor. Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 15 octombrie 2014, ora 10.00, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare - 20 octombrie ora 10.00, ofertele urmând să fie deschise în aceeaşi zi, la ora 13.00.
„În unitatea de învăţământ studiază peste 600 de elevi, iar numărul cererilor de înscriere este cu aproape 30% mai mare decât numărul de locuri existente în şcoală. Prin urmare, odată cu extinderea unităţii se va rezolva şi această problemă“, susţin reprezentaţii autorităţii locale din Valu lui Traian. În ediţia online puteţi vizualiza cererea de oferte.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii