Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii în învăţământ Comuna Saligny va avea o sală de sport

ro

08 Sep, 2016 00:00 1845 Marime text
Repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2016 a adus Primăriei Saligny 20.000 de lei. Suma respectivă a fost alocată de Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) în şedinţa ordinară a lunii precedente şi a vizat un ajutor pentru administraţia locală în vederea reabilitarea şcolii din comună.
 
Numai că viceprimarul din Saligny, Nicolae Ţeleneanu, ne-a explicat că, la nivelul unităţilor din învăţământul preuniversitar pe care le administrează Primăria, s-au efectuat mult mai multe lucrări, iar cheltuielile au fost mult mai mari decât suma alocată de CJC. „Am făcut reparaţii pe afară la şcoala veche, am zugrăvit grădiniţa, am realizat accesul între grădiniţă şi şcoală… mai multe“, ne-a declarat acesta.
 
De altfel, pe 12 septembrie, peste 270 de copii sunt aşteptaţi să treacă pragul unităţilor de învăţământ preuniversitar şi, spre mândria administraţiei locale, potrivit lui Ţeleneanu, toate au aviz de funcţionare de la Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa. „Avem aviz de la DSP la şcoli. Noi suntem comuna Saligny şi întotdeauna am avut aviz“, a ţinut să sublinieze „secundul“ primarului.

„Ai noştri copii merită ce-i mai bun“ 

Şi dacă tot am ajuns să vorbim despre învăţământ şi investiţiile pe care administraţia publică locală le face în acest domeniu important pentru comunitate, viceprimarul ne-a vorbit şi despre câteva dintre proiectele ce vor prinde contur în perioada următoare. „Vrem să realizăm o sală de sport, acum se lucrează deja la proiect. De asemenea, pentru şcoala nouă din Saligny, care are deja 25 de ani de funcţionare, vrem să facem un DALI şi să o băgăm în reparaţii capitale. Încă nu ştim dacă lucrările le vom putea face cu fonduri europene nerambursabile sau cu fonduri guvernamentale. Cert este că se impune o reabilitare totală, astfel încât să eliminăm problemele cu WC-urile, să o dotăm cu tot ce trebuie, să îi dăm o altă faţă, pentru că ai noştri copii merită ce-i mai bun“, ne-a declarat viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Ţeleneanu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii