Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:16 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii în educaţie Comuna Nicolae Bălcescu va avea o nouă bibliotecă

ro

17 Nov, 2016 00:00 2770 Marime text
În comuna constănţeană Nicolae Bălcescu, treburile administrative nu au luat o pauză în această perioadă.
 
În atenţia administraţiei locale se află proiectul privind dotarea noului centru social înfiinţat în comună. Toţi copiii fără posibilităţi materiale, dar şi cei care provin din familii defavorizate ar urma să primească aici o masă caldă. Lucrările pentru construirea centrului social au început încă de anul trecut, dar au fost finalizate abia la sfârşitul acestei veri, din cauza unor probleme survenite din partea constructorului. Acum, administraţia este nevoită să găsească o sursă de finanţare pentru dotarea clădirii. Odată ce imobilul va avea în dotare mobilierul, viitorul centru va fi inaugurat.

„Centrul a fost deja conectat la utilităţi, fiind alimentat, în prezent, cu energie electrică şi termică, având şi acces la apă curentă. Pentru acest proiect, s-a investit de la bugetul local o sumă în valoare de două miliarde de lei. Ne pare rău însă că nu reuşim să găsim banii necesari pentru dotarea clădirii cu mobilier, ceea ce însemnă că va trebui să ne orientăm către mai multe surse de finanţare. Ar fi păcat să nu găsim în următoarea lună banii, ca să îl şi putem inaugura şi acesta să devină funcţional. Dacă nu găsim banii necesari într-o lună, abia la anul centrul ar mai putea să devină funcţional, după calculele noastre”, au precizat  pentru ZIUA în judeţ reprezentanţi ai administraţiei locale.
 
În atenţia administraţiei locale se află şi proiectul privind înfiinţarea unei noi biblioteci în comună. Constructorii au demarat deja lucrările la viitoarea clădire, care va adăposti peste 2.500 de volume, întrucât au fost obţinute toate avizele necesare începerii lucrărilor. Astfel, toate volumele din vechea bibliotecă vor fi mutate în noua clădire, care va fi amplasată chiar în incinta şcolii din Nicolae Bălcescu, biblioteca veche aflându-se în dispensarul veterinar al comunei.
 
Pe lângă proiectele aflate în lucru, administraţia locală a depus, de curând, un proiect privind instalarea unei reţele de canalizare în toată comuna. Proiectul a fost aprobat, comunităţii fiindu-i alocată suma de 630.000 de lei. Proiectul mai prevede şi construcţia unei staţii de epurare, contractul de finanţare urmând să fie semnat zilele viitoare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii