Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii din bugetul local pentru dezvoltare Sistemul de supraveghere video va fi extins în comuna Mihail Kogălniceanu

ro

27 Jul, 2017 00:00 3372 Marime text
O listă lungă de investiţii, elaborată încă de la începutul anului, este urmărită lunar de primarul comunei Mihail Kogălniceanu. Iniţial, şefa administraţiei publice locale, Ancuţa Daniela Belu, prevăzuse în proiectul bugetului local pe anul în curs o serie de investiţii cu finanţare parţială sau integrală din banii strânşi din taxele şi impozitele comunităţii. Printre acestea se regăsea şi cea care viza „reparaţii şi extinderea sediului Primăriei Mihail Kogălniceanu“.
 
Pentru aceste lucrări a fost prevăzută suma de 2.920.561 de lei. În vederea eficientizării activităţii în Primărie şi nu numai, acelaşi buget local, aprobat de Consiliul Local Comunal Mihail Kogălniceanu la începutului anului 2017, prevedea alocarea sumei de 15.000 de lei pentru achiziţionarea unui server dedicat, a unui router, iar 100.000 de lei ar fi fost destinaţi pentru realizarea unei reţele wireless free pe domeniul public al comunei.
 
Numai că, din bugetul total prevăzut la capitolul „Autorităţi publice“, aleşii locali, la propunerea primarului, au aprobat reducerea acestuia cu 44.189 de lei, bani care se regăsesc în suma cu care a fost alimentat bugetul destinat învăţământului, capitol ce a fost suplimentat cu 208,189 de lei.
 
La capitulul „Ordine publică şi siguranţă“ este prevăzută în bugetul local al comunei Mihail Kogălniceanu suma de 160.000 de lei. Potrivit primarului Ancuţa Daniel Belu, aceşti bani vor fi investiţi pentru extinderea sistemului de supraveghere video în localitate, ce va contribui la asigurarea ordinii publice şi a siguranţei cetăţenilor.

Alocare bugetară pentru „Servicii de dezvoltare publică“

În bugetul comunei Mihail Kogălniceanu au fost prevăzute o serie de lucrări şi la capitolul „Servicii şi dezvoltare locală“. Aici regăsim o alocare bugetară de 146.500 de lei pentru executarea unor lucrări privind extinderea reţelei electrice din zona cimitirului catolic din localitate. Tot la acest capitol am descoperit că administraţia publică locală intenţionează să realizeze lucrări pentru branşamente privind alimentarea cu apă potabilă a satului Piatra, localitate arondată comunei Mihail Kogălniceanu. Valoarea estimată a acestor lucrări se ridică la suma de 1.035.000 de lei, însă, deocamdată, nu sunt bugetate nici din bugetul local, nici din alte surse.
 
Nu în ultimul rând, administraţia publică locală din Mihail Kogălniceanu a prevăzut în bugetul local al comunei suma de 35.000 de lei, necesară pentru achiziţionarea unui generator de curent electric.
 
Menţionăm faptul că, în urma unei rectificări bugetare operate de aleşii locali în şedinţa Consiliului Local comunal Mihail Kogălniceanu din luna aprilie, bugetul capitolului „Servicii de dezvoltare locală“ a fost diminuat cu 164.000 de lei, bani care se regăsesc în investiţiile ce se fac în unităţile de învăţământ preuniversitar din comună.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii