Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Instituţiile de învăţământ, primele pe agenda primarului Robert Şerban Liceul „Carmen Sylva“ din Eforie, reabilitat cu bani europeni

ro

28 Jul, 2016 00:00 3239 Marime text
 

La Eforie, planurile noului primar, Robert Şerban, sunt foarte ambiţioase. Obişnuit cu treburile din administraţia locală, adică din Primăria Eforie, noului edil-şef nu i-a fost greu să se obişnuiască cu această nouă postură. Iar proiectele pe care acesta le are pentru viitorul oraşului nu sunt deloc puţine. De pildă, au fost discuţii recente pentru amenajarea unei frumoase piaţete în Eforie Nord. În zona cuprinsă între bulevardul Republicii, strada Brizei, strada Panselelor şi complexul comercial, în apropierea staţiei de autobuz din centrul localităţii (sensul de mers spre Constanţa), vor fi create noi spaţii verzi şi locuri de parcare. Noul spaţiu amenajat se întinde pe aproximativ 5.580 de metri pătraţi, unde vor fi plantaţi arbori ornamentali, asfaltul va fi înlocuit cu pavaj şi vor fi montate obiecte de mobilier urban. Investiţia va fi realizată din fonduri europene, după cum a explicat primarul Robert Şerban. De asemenea, pe 25 august va începe un alt proiect important, acela privind reabilitarea, ecologizarea şi amenajarea căilor de acces lac Belona.
 
Tot cu fonduri comunitare urmează să fie reabilitate şi cele două teatre de vară din Eforie Sud şi Eforie Nord, locuri care încă atrag an de an mulţi turişti. Un proiect important care se află pe agenda noului primar este cel privind reabilitarea şcolii din Eforie Nord, dar şi a Grupului Şcolar „Carmen Sylva“.
 

„Proiectul este aproape gata, aşteptăm deschiderea liniilor de finanţare“, a precizat Şerban. Acesta a explicat că la Eforie Nord şcoala va fi supraetajată, va fi dotată cu teren de sport şi laboratoare moderne, mobilier etc. „La Liceul «Carmen Sylva», sălile de curs vor fi reabilitate, va fi amenajat un teren de fotbal, practic, se va interveni în tot ce înseamnă infrastructură“, a completat primarul Robert Şerban.

 
Acestea nu vor fi nici primele, nici ultimele proiecte ale administraţiei din Eforie cu bani de la UE. În 2014 a fost inaugurat în zona Cazino Eforie Sud un parc deosebit, destinat atât celor dornici de relaxare, cât şi pasionaţilor de sporturi urbane.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii