Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ruta Izvoarele - Coslugea, în reabilitare Infrastructura drumurilor, o prioritate pentru Primăria comunei Lipniţa

ro

11 Jun, 2015 00:00 2841 Marime text
Asfaltarea drumurilor comunale reprezintă o prioritate pentru aleşii locali. Primarul comunei Lipniţa, Florin Onescu, aşteaptă de luni bune aprobarea asfaltării unei bretele de câţiva metri, singurul element care mai lipseşte pentru a putea fi deschis punctul de trecere a frontierei de la Kainardja (Bulgaria).

Şi pentru punctul de trecere a frontierei de la Dobromir se întâmplă acelaşi lucru. Potrivit primarului Florin Onescu, cele două bretele rutiere trebuie să treacă din domeniul Gărzii de Coastă în cel al autorităţilor locale şi apoi în domeniul public. „Iniţial, am crezut că este vorba despre o hotărâre de Guvern prin care să fie trecut acel teren din proprietatea Gărzii de Coastă către Primărie. Dar este vorba, de fapt, despre două astfel de hotărâri de Guvern, una prin care terenul să ajungă la noi şi una prin care terenul să ajungă din nou în domeniul public“, ne-a explicat şeful autorităţii locale de la Lipniţa. Primarul Florin Onescu spune că acestea sunt formalităţi care întârzie extraordinar de mult, ţinând pe loc acest proiect.
 
Până când se vor reglementa însă aspectele ce ţin de inaugurarea punctului vamal Lipniţa-Kainardja, aleşii locali se preocupă de asfaltarea unui drum comunal - peste 9,6 kilometri aparţinând fondului forestier, în vederea realizării obiectivului „Reabilitare şi modernizare drum comunal DC 45 Coslugea - Izvoarele“. Proiectul a primit girul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) acum câteva luni. „Proiectul necesită investiţii de aproximativ două milioane de euro plus TVA. Au fost achitate o serie de lucrări, iar acum am primit avizul de la MDRAP că ni se vor plăti şi alte diferenţe, adică aproximativ un milion de lei“, a declarat primarul Florin Onescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii