Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Investiţii la Saligny În linie dreaptă pentru construcţia unui cămin cultural la Ștefan cel Mare (document)

ro

28 May, 2015 00:00 1963 Marime text

Banii sunt din ce în ce mai puţini, iar viaţa este din ce în ce mai grea în comunele României. Lipsa banilor a fost motivul principal pentru care primarul comunei Saligny, Ion Beiu, nu a putut demara până la acest moment mai multe proiecte absolut necesare pentru viaţa comunităţii.



„A fost o perioadă mai dificilă cea în care ne-am aflat şi nu ne-am putut gândi încă la proiecte noi. Am aşteptat mai multă vreme ajutorul  Consiliului Judeţean Constanţa pentru construcţia unui cămin cultural în localitatea Ştefan cel Mare, dar pentru că acum cei de la judeţ nu mai pot să facă nimic pentru a ne ajuta, nu mai primim bani prin Consiliul Judeţean, astfel că ne-am văzut în situaţia în care să facem singuri acest proiect de amploare pentru comuna noastră“, a declarat primarul comunei Saligny, Ion Beiu. „Investiţia pentru acest obiectiv este extrem de necesară, ţinând cont de faptul că locuitorii nu au posibilitatea unei alternative în materie de activitate culturală“, a încheiat primarul comunei Saligny, Ion Beiu.

Pentru că timpul trece, iar nevoile nu se astupă de la sine, Primăria Saligny a lansat deja pe portalul achiziţiilor publice procedura de licitaţie pentru construirea căminului cultural din localitatea Ștefan cel Mare. Valoarea estimată a achiziţiei este de 1.771.011 lei fără TVA, după cum urmează:  cheltuieli pentru investiţia de bază - 1.335.059 de lei pentru amenajări exterioare şi racorduri - 238.790 de lei, pentru organizare de şantier - 39.778 de lei, cheltuielile diverse şi neprevăzute - 157.384 de lei, fără TVA. „Am primit ofertele până pe 22 aprilie. Am primit trei oferte, două de la firme din judeţ şi una de la o firmă din Cluj. Ofertele sunt acum în analiză, în cel mai scurt timp ar trebui să desemnăm şi un câştigător. Sper să nu avem parte de contestaţii, pentru a putea să ne apucăm de treabă“, a precizat primarul Ion Beiu.
Persoanele cu funcţie de decizie din cadrul autorităţii contractante sunt: Ion Beiu - primar, Nicolae Teleneanu - viceprimar, Irina Miniosu - secretar, Lenuţa Simion - inspector Achiziţii publice, Constanţa Sârbu - contabil şi consilierii locali Costel Bivolaru, Elena Cornelia Crăciunescu, Ioan Cumpănaşu, Ioan Guţă, Cornel Marinescu, Iuliana Mihon, Constantin Romică Zamfir, Vasilică Popa, Ştefan Sârbu şi Fănel Smarandache.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii