Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În campania pentru prezidenţiale Peste 10 milioane de lei de la bugetul de stat pentru drumurile judeţene din Constanţa

ro

30 Oct, 2014 00:00 2363 Marime text
Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) a aprobat, în contextul şedinţei ordinare de ieri, o hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA, pe anul 2014, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale. Este vorba despre 10.038.000 de lei, sumă provenită, potrivit declaraţiilor lui Cristinel Dragomir, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al CJC, din rectificarea bugetară. Mai exact, sunt „banii veniţi separat prin fila de buget de la bugetul statului“, a ţinut să menţioneze Cristinel Dragomir.

Conform hotărârii CJC, 6.041.000 de lei vor fi direcţionaţi către drumurile judeţene, iar 400.000 de lei, către drumurile comunale. În ceea ce priveşte drumurile judeţene care vor primi bani, acestea sunt, potrivit declaraţiilor lui Dragomir, DJ 223 B Peştera - Ivrinezu Mare, DJ 226 B Pantelimonu de Jos - Grădina, DJ 392 Vânători - Pecineaga şi DJ 393 Pecineaga, o porţiune separată, de un kilometru.

Drumurile comunale la care face referire hotărârea CJC sunt DC 77 Cogealac - DN 22, DC 35 - DJ 396 Rariştea, DC 36 - DJ 396 brebeni, DC 58 şi DC 42 - DN - Gârliţa.

Întrebat dacă au mai existat situaţii în care Consiliul Judeţean Constanţa să fi primit sume de bani similare de la bugetul de stat pe final de an, vicepreşedintele CJC a mărturisit că e pentru prima dată când se întâmplă asta: „Este pentru prima dată când primim în plus, la sfârşit de an, la rectificare“. În pofida faptului că aceşti bani au fost direcţionaţi către autorităţile judeţene în plină campanie electorală, Cristinel Dragomir, secretarul executiv al PSD, susţine că între cele două aspecte nu ar exista nicio legătură: „Nu are legătură cu campania“, a menţionat vicele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii