Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grădiniţa din Crucea, inaugurată Parcul auto, pregătit pentru venirea zăpezii

ro

06 Oct, 2016 00:00 2768 Marime text
 

Noul an şcolar a început cu dreptul în comuna constănţeană Crucea. 36 de preşcolari au început să înveţe într-o grădiniţă modernă. Noua clădire, amplasată în localitatea de reşedinţă a comunei, cuprinde două săli de clasă, locuri de joacă pentru cei mici şi o sală pentru activităţi festive.
 
Pentru ca cei mici să beneficieze de un confort maxim, grădiniţa este dotată cu un cabinet medical, dar şi cu grupuri sanitare adecvate pentru aceştia. Construcţia ar fi trebuit să fie gata într-un an de la demararea lucrărilor, lucrări care au început în primăvara anului trecut, însă constructorii le-au abandonat brusc după trei luni. În urma unor lungi tratative, Primăria Crucea a reuşit să stabilească alături de constructori un nou termen, respectiv începutul lunii septembrie, termen care a fost respectat de această dată.
 
„Mă bucur foarte mult că această grădiniţă are tot ce-i trebuie. Sălile sunt curate, luminoase, spaţioase şi călduroase. Mai mult decât atât, mă bucur că grădiniţa este înconjurată de spaţii verzi, dar şi de faptul că am reuşit să finalizez cel mai important obiectiv de pe agenda mea”, a declarat, pentru ZIUA în judeţ, primarul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
 
Cu toate acestea, pe agenda gospodarului-şef figurează şi alte proiecte legate tot de domeniul educaţiei. Autorităţile publice locale au solicitat 500.000 de euro din fonduri guvernamentale pentru extinderea cu patru noi săli de clasă a Liceului Tehnologic din localitate, iar lucrările sunt pe punctul de a începe.

Curăţenia de toamnă, la start

În altă ordine de idei, în această perioadă, în comuna Crucea se desfăşoară campania de curăţenie de toamnă şi de pregătire pentru iarnă. Mai exact, se efectuează lucrări de întreţinere a drumurilor, se curăţă rigolele de scurgere şi căile de acces, dar şi alte spaţii publice din comună aflate în raza unităţii administrativ-teritoriale. De menţionat că întreaga acţiune de curăţenie şi pregătire pentru sezonul rece se desfăşoară cu sprijinul beneficiarilor ajutorului social, în urma unui program aprobat de către consilierii locali. 
 
Tot în cadrul acestui program, primarul mai spune că s-au achiziţionat nisip şi combustibil pentru intervenţiile necesare în sezonul rece pe drumurile şi şoselele din comună. De altfel, s-au efectuat verificarea şi pregătirea parcului auto pentru intervenţiile de deszăpezire, parc auto din care fac parte pluguri cu lamă şi utilaje pentru împrăştiat materiale antiderapante. De asemenea, pentru ca preşcolarii şi elevii să nu sufere de frig, Primăria Crucea a achiziţionat câteva tone de combustibil.
 
„Nu am fost niciodată luaţi pe nepregătite de venirea sezonului rece, prin urmare, nu vom fi nici acum. Eu cred că suntem aproape gata, deci putem sta fără griji. Sigur, mai sunt lucruri de făcut, însă iarna nu ne poate lua nici de această dată prin surprindere. Avem utilaje, avem combustibil, avem tot ce ne trebuie să ne bucurăm de o iarnă frumoasă”, a menţionat gospodarul-şef Gheorghe Frigioi.

Reţeaua de alimentare cu apă a comunei, funcţională

Un alt proiect pentru care angajaţii autorităţii publice locale din Crucea şi-au dat toată silinţa este alimentarea cu apă potabilă a localităţilor Stupina, Şiriu, Gălbiori şi Crişana. Potrivit gospodarului-şef, au fost montate conducte pe 25 de kilometri, în acest moment lucrându-se la amplasarea rezervorului de captare a apei din localitatea Stupina. La Gălbiori, lucrările sunt finalizate în proporţie de aproximativ 60%.
 
Valoarea proiectului privind alimentarea cu apă în satele Gălbiori şi Stupina a fost estimată iniţial la peste 2 milioane de lei fără TVA. Contractul a fost însă adjudecat de o firmă din Brăila - Consivia SA -, care va efectua lucrările pentru 1.651.950,76 de lei fără TVA. Oferta acestei firme s-a remarcat printre celelalte şase primite.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii