Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fondurile europene, speranţa salvatoare Primăria Topraisar se pregăteşte pentru demararea unui amplu proiect de asfaltare

ro

11 Dec, 2014 00:00 2486 Marime text
Aleşii locali din comuna Topraisar fac eforturi susţinute pentru ca toate lucrările importante să fie finalizate cu succes, iar comunitatea să se bucure de toate utilităţile şi avantajele unui trai modern. La capitolul infrastructură rutieră intravilană reabilitată, comunitatea se poate lăuda că stă cu mult mai bine decât alte localităţi din judeţ. Străzile au fost pietruite integral şi asfaltate cu fonduri de la bugetul local. Primăria Topraisar se pregăteşte pentru demararea proiectului „Modernizare şi reabilitare drumuri în comuna Topraisar, judeţul Constanţa“. Încă de când a fost depus proiectul, primarul Gheorghe Stelian spera să poată obţine finanţare europeană pentru această investiţie, mai ales că reuşise să facă un alt proiect pentru reabilitarea drumurilor prin Măsura 125, prin care s-au refăcut 12 kilometri de drumuri comunale.
 
Pentru a nu bate pasul pe loc, şeful administraţiei publice locale de la Topraisar a făcut un pas înainte şi a demarat deja procedura de achiziţie pentru selecţia constructorului. Instituţia pe care o conduce, în calitate de organizator, doreşte să modernizeze şi să reabiliteze 9,077 kilometri de drumuri, din care 8,732 kilometri străzi principale şi 0,345 kilometri străzi laterale. „Este vorba despre reabilitarea mai multor străzi - Muşcatei, Mereni, Trandafirului, Garofiţei, Brânduşei, Spicului, Şcolii, Piersicului, Macului, Dobrogei, Bujorului, Caişilor, Zambilelor, Panseluţei, Cretei, Crinului, Stejarului, Plopilor, Narcisei, Scurtă, Grâuşorului, Soarelui şi Victoriei. Lucrările au o valoare estimată de 8.203.527 de lei“, a explicat primarul Gheorghe Stelian. În anunţul de intenţie se precizează că lucrările trebuie efectuate în cel mult 36 de luni de la data atribuirii contractului. Ofertele depuse urmează să fie deschise pe 16 decembrie.
 
Conform spuselor şefului administraţiei publice locale, în prezent, la Topraisar este în curs de evaluare o altă licitaţie pentru investiţii din fonduri europene, prin Grupul de Acţiune Locală, care finanţează cu 200.000 de euro construcţia unui after school pentru copiii care învaţă în comună. „Aşteptăm Hotărârea de Guvern pentru a putea demara proiectul, care este unul de suflet pentru noi“, a adăugat şeful administraţiei publice locale, Gheorghe Stelian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii