Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bucurii pentru prichindei şi pentru bunici Elevii din comuna Grădina, trimişi în tabără. Octogenarii, premiaţi

ro

20 Aug, 2015 00:00 3790 Marime text
Reprezentanţii administraţiei publice din comuna Grădina le-au pregătit mai multe surprize elevilor din localitate. Deşi pentru gospodarii comunei nu se prea găseşte timp de concediu, primarul Gabriela Iacobici le-a făcut o surpriză nesperată copiilor din localitate, trimiţându-i într-o tabără de cercetare la Hunedoara. „Între 17 şi 24 august, 17 elevi, doi însoţitori şi şoferul, de la Şcoala Gimnazială Grădina, care nu au mai fost în taberele din anii trecuţi sau la Şcoala de vară Summer Camp de anul acesta, se află la Hunedoara, la o tabără de aventură în zona Straja. Costurile acestei tabere sunt plătite de investitorii din zonă, iar transportul elevilor este suportat de Primăria Grădina. Suntem foarte bucuroşi că am reuşit să trimitem de această dată şi câţiva copii mai necăjiţi, cărora le-am cumpărat şi treninguri, încălţăminte, primind şi câţiva bănuţi de buzunar. Este o bucurie pentru noi că le-am putut face acest cadou“, a declarat primarul comunei Grădina, Gabriela Iacobici.
 
Tot pentru copii, şefa autorităţii publice locale a iniţiat, acum câţiva ani, construirea unui centru de prevenire a abandonului şi a separării copilului de familia sa. Lucrările la acest obiectiv sunt în toi. „Luni s-a turnat placa dintre etaje şi s-a început deja construcţia etajului superior al clădirii. Noi avem toată încrederea că lucrările vor fi finalizate la timp şi că rezultatul final va fi unul peste aşteptări. Am elaborat acest proiect cu gândul la părinţii care au plecat peste hotare lăsându-i pe copii în grija bunicilor, care nu se mai pot ocupa aşa cum trebuie de cei mici. Vrem să sprijinim copiii, pentru ca aceştia să nu abandoneze cursurile şcolare. Totodată, cei mici vor fi consiliaţi psihologic, iar un bucătar le va face zilnic de mâncare“, a spus primarul Gabriela Iacobici.

Nu doar cei mici sunt în atenţia primarului Gabriela Iacobici, ci şi vârstnicii. „Din 2012, avem o hotărâre de Consiliu Local prin care premiem cuplurile de aur ale comunei şi pe cele care ajung la venerabila vârstă de 80 de ani. Zilele acestea, am înmânat celor patru bunici câte o diplomă, în semn de preţuire, şi un premiu simbolic, de 300 de lei“, a mai spus primarul Gabriela Iacobici.
 
În altă ordine de idei, la Grădina au început şi lucrările pentru reabilitarea gardului bisericii. Mai exact, gardul a fost dărâmat în totalitate şi va fi reconstruit. „Gardul era vechi, din piatră, inestetic. Vom reclădi postamentul gardului, iar partea de sus va fi făcută din fier. Gardurile laterale vor fi realizate din plăci de beton“, a declarat şefa autorităţii publice locale. Nu în ultimul rând, pentru cei care vin să aprindă o lumânare la căpătâiul celor plecaţi dintre noi, primarul a declarat că va amenaja o parcare lângă cimitirul de la Cheia. Pentru că este vorba de un proiect de amploare redusă, Primăria aşteaptă ofertele celor interesaţi de efectuarea unei astfel de lucrări.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii