Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din Agigea au participat la Ziua Primaverii

ro

26 Mar, 2004 00:00 800 Marime text

In cadrul celei de-a doua editii a evenimentului, 40 de elevi de la Scoala generala "Ion Borcea" au prezentat diferite produse culinare traditionale specifice mai multor tari din Europa * La nivelul judetului au participat elevi din 30 de scoli din mediul rural si urban * In urma cu doua zile, intr-un cadru festiv, Primaria si Consiliul Local Agigea i-au premiat pe cei mai varstnici localnici

In aceasta saptamana, elevii constanteni si cei din tarile Europei au sarbatorit Ziua Primaverii ("Spring Day"). Aflata la cea de-a doua editie, "Primavara in Europa" este o actiune descentralizata care se bazeaza, in principal, pe participarea voluntara la nivel local, fara implicare financiara sau proceduri complicate. Din cele aproape 5000 de scoli participante la eveniment, peste 1300 sunt din Romania. La nivelul judetului Constanta si-au dat concursul elevi din 30 de scoli din mediul rural si urban. Evenimentul a fost gazduit de Palatul Copiilor din Constanta. Printre participanti s-au numarat si 40 de elevi ai Scolii generale "Ion Borcea" din comuna Agigea. Institutia de invatamant a avut un stand unde copiii participanti au prezentat produse culinare traditionale specifice mai multor tari din Europa. Potrivit declaratiilor primarului Ion Ionita, unele dintre mancarurile prezentate in concurs au fost realizate de elevi in cadrul orelor de tehnologie. "Acesti copii s-au implicat foarte mult, si-au luat rolul in serios si au pus mult suflet in realizarea produselor", a mai spus primarul din Agigea. Totodata, acesta a precizat ca participarea elevilor la acest eveniment a reprezentat "o ocazie importanta pentru a discuta despre ceea ce inseamna Comunitatea Europeana si de a lega prietenii si a stabili parteneriate cu scoli din alte tari".

Persoanele varstnice, premiate de autoritati

In cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Agigea, consilierii i-au premiat, intr-un cadru festiv, pe cei mai in varsta locuitori ai comunei. Premierea celor mai in varsta persoane din localitate a demarat in urma cu trei ani si are loc trimestrial. In acest context, in urma cu doua zile, zece persoane care au implinit varsta de 80 de ani au primit din partea Primariei si a Consiliului Local suma de un milion de lei. In plus, o familie care a implinit 50 de ani de casnicie a fost premiata cu 2,5 milioane de lei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii