Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:30 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Scrisoare deschisă primarului, ediţia 2016 - 2020

ro

23 Jun, 2016 00:00 2300 Marime text


2000, 2004, 2008, 2012 şi, ultimul, 2016. Ce au în comun aceste numere? Mai exact, aceşti ani? Sunt ani electorali, ani în care se înclină, într-o parte sau alta, balanţa democraţiei. Sunt ani în care oamenii, din municipii, oraşe, comune sau cătune, îşi aleg conducătorii pentru următorii patru ani. Îi aleg pe cei în mâinile cărora vor lăsa avutul public, vor lăsa bugetul, vor lăsa dezvoltarea sau declinul localităţii în care îşi duc zilele.
 
Perioada premergătoare votului a fost însă cea mai interesantă, cea mai plină de activitate, cea în care oamenii cocoţaţi în fruntea Primăriei s-au aplecat către semeni. Acum, cu mandatele în buzunar, ar fi interesant să vedem câţi dintre cei aleşi îşi vor respecta promisiunile, comunităţile.
 
Ştiţi ceva, domnule primar, din orice localitate aţi fi? Noi nu avem nevoie de promisiuni, nu avem nevoie nici măcar să ştim că în 2020 vom avea alegeri din două tururi.
 
Noi avem nevoie să ştim că nu ne va mai fi teamă să circulăm pe stradă după lăsarea întunericului.
Vrem să ştim că strada de lângă dispensar va fi asfaltată.
Vrem să ştim că, în situaţia în care vine vreo ploaie mai mare, nu ni se vor mai inunda casele.
Vrem să ştim că parcurile sunt spaţii potrivite pentru copii, dotate cu locuri de joacă adecvate şi unde să nu ne fie teamă că din buruienile înalte de doi metri nu va ieşi, în orice moment, vreun şarpe.
Vrem să ştim că, în cazul în care îi lăsăm pe copiii noştri să se joace afară, aceştia nu riscă să fie muşcaţi de vreun câine.
Vrem să mai ştim şi că avem străzi luminate, alei îngrijite, şcoli bine puse la punct şi, mai presus de toate, că avem funcţionari publici mulţumiţi că îşi fac treaba.
 
Şi ştiţi ce mai vrem, domnule primar? Să nu ne faceţi să ne cerem votul înapoi! Să nu ne faceţi să auzim că v-a bătut DNA-ul la uşă şi v-a luat dimineaţa din pat pentru că aţi fentat legea, iar licitaţia pentru asfaltarea străzii de lângă dispensar a câştigat-o cineva care v-a oferit o mai mică sau mai mare atenţie. Mai vrem să ştim că nu cheltuiţi banii în van pe proiecte, pe studii care nu se vor concretiza niciodată. Vrem să ştim că faceţi lucruri peste puterile dumneavoastră pentru comunitate. Dacă nu pentru cei care v-au ales, atunci pentru copiii noştri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii