Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Editorial Radiografia de 12 ani a judeţului Constanţa

ro

26 Nov, 2015 00:00 2618 Marime text


De 15 ani, în cele 4.000 de numere ale sale, cotidianul ZIUA de Constanţa a dat de ştire tuturor cititorilor noştri. Fratele mai mic - suplimentul ZIUA în Judeţ - a ajuns la cel de-al 12-lea an. 300 de numere în care am oglindit realitatea din teren, de pe uliţele din fiecare sat al judeţului Constanţa. 300 de numere care stau mărturie dezvoltării localităţilor, în care am surprins radiografia proiectelor implementate de autorităţile locale. 300 de numere în care am spus poveşti, am dezvăluit locuri inedite sau am arătat cine se află în spatele cortinelor în cazul achiziţiilor publice făcute la nivel înalt.
 
Nu am fi putut ajunge însă la respectabila vârstă de 12 ani fără voi, cititorii noştri. Nu am fi avut „marfă“ de studiat dacă aleşii locali nu ar fi depus, fiecare la vremea lor, eforturi pentru a implementa proiecte. În cele mai multe cazuri, am fost prezenţi la turnarea fiecărei pietre de temelie şi am scris despre acest lucru până la final. Cei care au contribuit la acest supliment au fost numeroşi. Fără ei, ZIUA în Judeţ nu ar fi ajuns astăzi aici! Le datorăm şi lor o bucată din istoria ultimilor 12 ani a judeţului.
 
În cele 300 de numere, am scris despre nemulţumirile oamenilor, despre reproşurile aduse celor pe care i-au ales, dar şi despre proiecte inedite ale administraţiei publice locale. Planuri frumoase, realizate sau, dimpotrivă, planuri năstruşnice şi de neînchipuit. Proiecte făcute cu trudă, dar şi proiecte făcute „fără cap“.
 
Fiecare sărbătoare a satului este o sărbătoare şi pentru noi, la fel cum este pentru comunităţile locale. Fiecare reuşită a primarilor este o reuşită pentru noi toţi. Fiecare eşec l-am trăit şi noi ca pe un insucces.
 
Nu puteam ajunge să relatăm, să descriem toate acestea dacă eram de unii singurii. Nu am fi reuşit asta fără voi, cititorii noştri! De aceea, vă mulţumim că ne-aţi fost aproape vreme de 12 ani, că aţi parcurs alături de noi 300 de ediţii şi sperăm că vom continua să fim o echipă şi peste alte 300 de numere! La mulţi ani!
 
În loc de încheiere, îmi permit să vă adresez o întrebare. Cum credeţi că s-a schimbat judeţul în ultimii 12 ani?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii