Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drumuri in valoare de 39 de miliarde de lei la Lipnita

ro

19 Oct, 2007 00:00 1519 Marime text
1192738649.jpg

Principalele proiecte ale Primariei Lipnita pentru aceasta perioada sunt legate de reabilitarea scolilor, asfaltarea drumurilor si elaborarea studiului de fezabilitate a cursurilor de apa.

Primarul Florin Onescu a precizat ca "se lucreaza in continuare la reabilitarea scolii din Carvan", investitia ridicandu-se la 170 de milioane lei, bani proveniti de la guvern. Acesta a mai spus ca investitia este necesara deoarece unitatea de invatamant arata groaznic. Acoperisul si zidurile scolii vor fi refacute in totalitate, iar unitatea va fi dotata cu geamuri termopan si grupuri sanitare noi. Referitor la drumuri, Lipnita este comuna cu cea mai mare lungime de drumuri comunale din judet. La nivelul localitatii, reteaua de drumuri insumeaza 54 de kilometri. In proportie de 80% drumurile sunt din piatra. Onescu a precizat ca au fost efectuate studiile de fezabilitate si se lucreaza momentan la Drumul Comunal 41. Toate drumurile vor fi asfaltate pana in vara anului 2008. Costurile pentru reabilitare sunt suportate de Consiliul Local, si se ridica aproximativ la 39 de miliarde lei. Nici la capitolul apa, comuna nu sta rau. In satul Lipnita si Carvan nu sunt probleme cu apa. Calitatea este buna si debitul este de 140 m - 1,2l/s, existand o capacitate de stocare de 20.000 de litri. Lungimea retelei de apa potabila este de 13 kilometri in localitatea Carvan si 11 kilometri in localitatea Lipnita. In localitatile Goruni, Canlia, Izvoarele si Cuiugiuc, sistemul de alimentare cu apa este in curs de amenajare, Onescu precizand ca pana la 15 noiembrie proiectul va fi finalizat. Proiectele nu se opresc insa aici. Primarul doreste sa dezvolte agroturismul in zona, avand in vedere potentialul turistic oferit de amplasarea comunei pe malul drept al Dunarii, existenta manastirii Dervent, a fermelor piscicole precum si a reliefului diversificat. De asemenea acesta se gandeste si la dezvoltarea unor ferme de animale, extinderea retelei de telefonie fixa in celelalte sate ale comunei, reabilitarea sistemului de irigatii de la Izvoarele care ar putea deservi 4.500 hectare de teren, amenajarea unei baze sportive si dezvoltarea activitatilor de vanatoare si pescuit sportiv. Domeniul principal de activitate in comuna Lipnita il reprezinta agricultura. Cultura cerealelor este de asemenea foarte bine dezvoltata, in zona obtinandu-se productii mari de cereale pe hectare.

Dosarele sociale, putine la numar

In legatura cu aceasta problema, Florin Onescu a precizat ca la nivelul administratiei sale mai exista aproximativ 200 de dosare pe legea 416. La aceasta performanta s-a ajuns dupa ce, pana in anul 2004 erau inregistrate aproximativ sase sute de dosare. Administratia locala a luat in calcul muncile ocazionale din perioada de primavara - vara si a redus pana in prezent numarul dosarelor. La nivelul comunei se fac anchete sociale lunar pentru a actualiza in permanenta baza de date a celor vizati de Legea 416. (P)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii